MotoGP – Mugello

Utrka u Mugellu uvijek stvara posebnu atmosferu a ove godine je to još posebno naglašeno s obzirom na trenutnu situaciju u ukupnom poretku i formu vozača te izuzetno brze Ducatije. Upravo su Ducatiji na svojoj stazi obilježili slobodne treninge kada su zauzimali vrh poretka po ostvarenim vremenima ali i Doviziosovom postignutom brzinom od rekordnih 361 kmh!

7d549e67555470f6143c672517f67f3a

U kvalifikacijama se Lorenzo, koji se vratio u top formu i pobjedio na zadnje dvije utrke, probio na drugo mjesto iza Iannonea a ispred Doviziosa. Iz drugog reda startaju Crutchlow, A.Espargaro i iznanađenja na još jednom Ducatiju, Michele Pirro. Tek iz trećeg reda napadaju Pedrosa i Rossi. Prilično loš rezultat ostvario je aktualni prvak Marquez koji starta s trinaeste pozicije. Jutrošnji warm-up, koji se do sada pokazao kao prilično dobar pokazatelj stvarne situacije, postavio je Lorenza na vrh, ispred Iannonea. Pedrose i Rossija, Marquez se “probio” do devetog mjesta. Upravo zbog loših pozicija Rossija i Marqueza, za očekivati je bilo da će nakon super brze startne ravnice u prvom zavoju bili velike gužve.

Kao što smo pretpostavili, strahovit start Marqueza koji je prošao petoricu u prvom zavoju. Iannone je malo ranije krenuo iako nije dobio kaznu za jump start ali odmah izgubio nekoliko pozicija jer se probio za kratko Dovi a vrlo brzo nakon toga i Lorenzo koji je nakon prvog kruga izbio na čelu, odmah pod pritiskom Marqueza čiji se fantastičan start i borbenost ne može osporiti. Međutim, Marquez počinje zaostajati i stižu ga Ducatiji već u trećem krugu. Rossi je jako loše startao i izgubio dva mjesta, onda se vratio na deveto, jako daleko od vodećih. U međuvremenu se grupi u borbi za drug mjesto priključio i Pedrosa.

Iza njih Rossi prolazi Crutchlowa, Honde i Ducatiji vode izvrsnu borbu, Lorenzo mirno vodi utrku s tada već ogromnih pet sekundi razlike, Rossi sve to gleda s pristojne udaljenosti ali se i približava grupi ispred sebe. U tom trenutku je Rossijev napredak bio najzanimljiviji tako da je uskoro ulovio priključak, prošao Dovija a publika poludila. Dva kruga kasnije Dovi ulazi u box zbog tehničkih problema. Rossi opet vozi najbži krug. Marquez prolazi Iannonea, Iannone vraća, Marquez gubi prednji kotač i pada, Rossi prelazi Pedrosu i ostaje upitno može li stići danas odličnog Iannonea. U zadnjem krugu još uvijek je daleko tako da Lorenzo uvjerljivo pobjeđuje, Iannone brani drugo mjesto a Rossi je treći. Slijede Pedrosa, Smith, Espargaro, Vinales… U ukupnom poretku Rossi i dalje vodi no ako Lorenzo nastavi ovaj niz pobjeda u kojima ostavlja ostale daleko  iza sebe, teško će ga netko uspijeti zaustaviti, pogotovo ne na slijedećoj utrci kada je na redu španjolska Catalunya za dva tjedna.

Classification-page-001

motogp-2015-mugello-immagini-prove-libere-e-qualifiche_25

motogp-2015-mugello-immagini-prove-libere-e-qualifiche_29

motogp-2015-mugello-immagini-prove-libere-e-qualifiche_22

 

b843ad0de6373968a7775d657133bfa7

 

 

Prethodni članakKTM off road novosti – EXC gama za 2016
Sljedeći članakPripremite se za ljeto s Vespom