MotoGP – Sachsenring 2019

Još od davne 2010. godine Marquez ne pušta nikoga blizu osvajanja Pole positiona u  Sachsenringu pa nije to učinio niti ove sezone a da bi pojačao dojam odvozio je i novi rekord staze. Pored njega su mjesto u prvom startnom redu našli Quartararo i Vinales. Talijanima i dalje ne ide pa se među prvih deset kvalificirao jedino Morbidelli na sedmom mjestu.

Marquez je poveo ispred Vinalesa i Millera. Quartararo je loše startao i s pete pozicije u drugom krugu je pao. Krug kasnije u istom zavoju pao je i Zarco. Marqueza su pratili Vinales i Rins ali se aktualni prvak već nakon tri kruga počeo odvajati. Drugu grupu formirali su Miller i Crutchlow kojima su se nešto kasnije priključili Petrux i Dovi.

Več u šestom krugu se vodeći Marquez odvojio na više od 1,5 sekundi čime je utrka bila riješena. Rins i Vinales su također i među sobom imali preko sekunde razlike a Vinalesu se na repu zalijepio Crutchlow.

S iznimkom Rinsovog pada u 18. krugu nije bilo posebne akcije do same završnice. Prvo mjesto je riješeno već na početku, za drugo je Crutch pratio Vinalesa do samog kraja i napao u predzadnjem krugu ali i otišao preširoko te izgubio vrijeme tako  da se morao zadovoljiti trećim mjestom. Iza njih su se borili Petrux, Dovi, Miller i Mir. S njima je u grupi do zadnjih par krugova bio i Rossi koji nažalost nije mogao pratiti ritam grupe pa je zaostao. Zahtjevna staza u Njemačkoj nije prikazala posebno zanimljivu utrku a nastavak prvenstva slijedi za nepunih mjesec dana u Brnu.

Prethodni članakWSBK – Donington 2019
Sljedeći članakDucati slavi 25 godina od predstavljanja 916