MotoGP – Silverstone 2014

93marquez__gp_3490_slideshow

Nakon uzbudljivog raspleta u Brnu i prve pobjede Danija Pedrose, treninzi i kvalifikacije u Sileverstoneu prošli su uglavnom očekivano. Slično je bilo i u utrci jer je Lorenzo opet najbolje startao i prvih desetak krugova vodio utrku no Marquez je polako ali sigurno smanjivao prednost. Iza njih se ugurao Dovizioso na Ducatiju, kratko vrijeme i Espargaro, no ubrzo se Rossi probio na treće mjesto a par krugova iza njega i Pedrosa. U svakom slučaju, Ducati očigledno pokazuje napredak pa u svakoj utrci sve duže drži priključak s vodećima. Drugi Ducati, onaj u rukama Ianonnea vodio je odličnu borbu sa Smithom. Ostaje pitanje da li je Espargaro svojom agresivnom vožnjom, realno i nepotrebnom, ukrao Pedrosi i Rossiju nešto vremena koje se kasnije pokazalo bitnim.

99lorenzo__gp_4829_slideshow

Na pola utrke je poredak ostao isti, Lorenzo, Marquez, Rossi, Pedrosa, sve do 11 krugova do kraja utrke kada Rossi popušta i prolazi ga Pedrosa a Dovizioso mu diše za vratom. Međutim, ta grupica se držala zajedno i nitko se nije odvajao dok im je vodeći dvojac bježao sve dalje. Lorenzo je u tom trenutko čak i minimalno povećao prednost pred Marquezom no teško ga je bilo držati na distanci iako je u tom trenutku djelovalo da Lorenzo može izdržati do kraja u direktnoj borbi za pobjedu. Rossi i Dovizioso i dalje su napadali Pedrosu, svi su bili u nekoliko metara. Prvo prolazi Rossi, nakon toga i Dovi, očigledno se nešto događalo s Pedrosom. Marquez za to vrijeme, 7 krugova do kraja, smanjuje na 0.1 i par zavoja dalje ga i prolazi te radi razliku koja je već krug kasnije bila 0.5 ali onda još krug kasnije i 0.2. Uskoro se Lorenzo i vratio na vrh nakon Marqezove greške. Tri kruga prije kraja Marquez napada i dolazi do dodira no obojica ostaju na kotačima ali Lorenzo gubi vodeću poziciju. Borba za podij i dalje je napeto trajala, sva trojica su i dalje bila na hrpi, sada već 8 sekundi za vodećih. Pedrosa u zadnjem krugu prolazi Dovizioza, Marquez radi razliku, Pedrosa ne uspijeva uloviti Rossija i takav ostaje konačni poredak.

Marquez je povećao svoju, mislim da možemo reći nedostižnu prednost, i mirno ulazi u pripreme za slijedeću utrku u San Marinu za dva tjedna.

46rossi__gp_5123_slideshow

26pedrosa__gp_3939_slideshow

 

Classification-page-001

 

 

 

 

Prethodni članakMichelin Pilot Street Radial
Sljedeći članakKTM RC 390