Sport — 25 kolovoza 2019 -

Valentino Rossi uspio se kvalificirati u prvi startni red ispred s minimalnom prednošću ispred Millera ali je zaostatak za vodećim Marquezom bio velikih pola sekunde. Quartararo, Rins i Vinales kretali su iz drugog reda. Za razliku od vremenskih prilika koje smo navikli gledati u Engleskoj, ovaj puta vozilo se na sunčanoj i vrućoj stazi.

Već u prvom zavoju izgubili smo dva pretedenta na podij, Quartararo za kojeg se očekivalo da će prvi ući u prvi zavoj, na izlasku iz istog je pao a na njegov motor naletio je Dovizioso. Katastrofa za Ducati, Dovi je ostao ležati i čekati pomoć a motor je izgorio. Srećom, ubrzo je Dovi bio na nogama.

Poveo je Marquez ispred Rossija i Rinsa da bi nakon dva kruga Rossi morao pustiti Rinsa naprijed a njemu se približavali Vinales, Morbidelli i Crutchlow.

Na pola utrke nije bilo promjena, Marquez je i dalje vodio ali Rins mu je cijelo vrijeme bio na repu i to savršeno mirnom vožnjom pa je napad bio samo pitanje vremena. Za to vrijeme je i Vinales prošao Rosija. Rossi je na kvalifikacijama bio odličan ali u utrci ne može pratiti ritam vodećih što se nažalost ponavlja kroz cijelu sezonu.

12 krugova do kraja, Rins je na kratko prešao u vodstvo. Zapravo je njihovu borbu najbolje koristio Vinales koji se približio i imao je nekih desetak krugova da proba nešto napraviti. Rossi je  dalje bio  četvrtom mjestu, sada već s pristojnim zaostatkom.

Yamahe se ipak nisu probile do borbe za vrh, u samoj završnici je jedino bilo otvoreno pitanje hoće li Rins uspjeti dobiti Marqueza jer iako je izgledao sigurnije, u jednom trenutku je i u zaplesao zadnji kraj pri čemu je izgubio vrijeme. Vinales je do kraja spustio razliku na ispod pola sekunde ali je samo mogao gledati fantastičnu završnicu. Marquez je defenzivnim putanjama zatvarao sve Rinsove napade međutim u zadnjem zavoju utrke otišao je malo široko što je Rins iskoristio i prošao ga doslovno u zadnjem metru utrke.

U ukupnom poretku Marquez je samo povećao prednost a nastavak je za tri tjedna u Misanu.

Share

Povezane novosti

MotoGP – Brno 2020

MotoGP – Brno 2020

09 kolovoza, 2020
WSBK – Portimao 2020

WSBK – Portimao 2020

08 kolovoza, 2020
WSBK – Jerez 2020

WSBK – Jerez 2020

29 srpnja, 2020
MotoGP – Jerez 2020

MotoGP – Jerez 2020

19 srpnja, 2020
Aprilia u WSBK 2020

Aprilia u WSBK 2020

17 srpnja, 2020
Dovi i Petrux

Dovi i Petrux

25 lipnja, 2020
Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020

About Author

mate