MotoGP – sport koji donosi posebno uzbuđenje

Možda nisu vremenski duge ali jedan školski sat, koliko traje utrka Moto GP donijeti će veliki broj promjena u poretku, pretjecanja ali i padova koji nažalost nekada i završavaju bolno za vozače. Iako je manje popularan i medijski eksponiran sport od Formule 1, Moto GP ima svoje poklonike i navijače u cijelom svijetu koji se žele poistovjetiti sa svojim favoritima.

Dok traje utrka nemate pauzu od 5 ili 15 minuta za odmor već samo stazu, motor i još 20-ak konkurenata koji žele isto kao i vi, a to je pobjeda. Kvalitet i umijeće vozača dolaze do izražaja kao ni u jednom drugom motosportu jer su razlike u performansama motora vrlo male.

Sezona 2019. počinje na Arabijskom poluotoku, utrkom za veliku nagradu Qatara. Branitelj naslova od prošle godine je jedan od najtalentiranijih vozača u povijesti, a po rezultatima i jedan od najuspješnijih – Marc Marquez. Ovaj 25-godišnji Španjolac, rodom iz malog mjesta Cervera (Katalonija) je već 5 puta postao svjetski prvak u najjačoj klasi. Prema prognozama kladionica, Marc je veliki favorit za osvajanje šestog naslova s kojim bi došao na treće mjesto po broju ukupnih naslova prvaka svih vremena. Ako nastavi s ovakvom formom samo je pitanje vremena kada će se Marc Marquez osamiti na listi najboljih i tako preskočiti najpopularnije vozače ovog sporta Valentina Rossija i Giacoma Agostinia sa devet odnosno osam naslova.

Detaljne kvote možete pronaći na online kladionicama, ali izaberite one koje imaju dobru recenziju poput William Hill, koja je rasprostranjena u cijelom svijetu. Repsol Honda Team je ekipa za koju nastupa Marc Marquez i koja će sve učiniti da ostane na tronu, kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj konkurenciji. Valentino Rossi se još uvijek nije umirovio i natječe se s dosta mlađim kolegama ali svojim iskustvom i znanjem će pokušati napraviti veliko iznenađenje u ovom trenutku, a to je da prvi put nakon 2009. godine postane svjetski prvak.

Najveći konkurent Marc Marquezu prema kladionicama je Andrea Dovizioso. Talijanski vozač koji je već dobrano zagazio u četvrto desetljeće života, posljednje dvije godine najveća je opasnost po Marqueza i ekipu Honde pa je možda i vrijeme da svoju veoma uspješnu karijeru okruni i naslovom svjetskog prvaka.

Prethodni članakMotoGP test – Sepang 6-8/2/19
Sljedeći članakKTM MotoGP Team 2019