Sport — 10 veljače 2019 -

Možda nisu vremenski duge ali jedan školski sat, koliko traje utrka Moto GP donijeti će veliki broj promjena u poretku, pretjecanja ali i padova koji nažalost nekada i završavaju bolno za vozače. Iako je manje popularan i medijski eksponiran sport od Formule 1, Moto GP ima svoje poklonike i navijače u cijelom svijetu koji se žele poistovjetiti sa svojim favoritima.

Dok traje utrka nemate pauzu od 5 ili 15 minuta za odmor već samo stazu, motor i još 20-ak konkurenata koji žele isto kao i vi, a to je pobjeda. Kvalitet i umijeće vozača dolaze do izražaja kao ni u jednom drugom motosportu jer su razlike u performansama motora vrlo male.

Sezona 2019. počinje na Arabijskom poluotoku, utrkom za veliku nagradu Qatara. Branitelj naslova od prošle godine je jedan od najtalentiranijih vozača u povijesti, a po rezultatima i jedan od najuspješnijih – Marc Marquez. Ovaj 25-godišnji Španjolac, rodom iz malog mjesta Cervera (Katalonija) je već 5 puta postao svjetski prvak u najjačoj klasi. Prema prognozama kladionica, Marc je veliki favorit za osvajanje šestog naslova s kojim bi došao na treće mjesto po broju ukupnih naslova prvaka svih vremena. Ako nastavi s ovakvom formom samo je pitanje vremena kada će se Marc Marquez osamiti na listi najboljih i tako preskočiti najpopularnije vozače ovog sporta Valentina Rossija i Giacoma Agostinia sa devet odnosno osam naslova.

Detaljne kvote možete pronaći na online kladionicama, ali izaberite one koje imaju dobru recenziju poput William Hill, koja je rasprostranjena u cijelom svijetu. Repsol Honda Team je ekipa za koju nastupa Marc Marquez i koja će sve učiniti da ostane na tronu, kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj konkurenciji. Valentino Rossi se još uvijek nije umirovio i natječe se s dosta mlađim kolegama ali svojim iskustvom i znanjem će pokušati napraviti veliko iznenađenje u ovom trenutku, a to je da prvi put nakon 2009. godine postane svjetski prvak.

Najveći konkurent Marc Marquezu prema kladionicama je Andrea Dovizioso. Talijanski vozač koji je već dobrano zagazio u četvrto desetljeće života, posljednje dvije godine najveća je opasnost po Marqueza i ekipu Honde pa je možda i vrijeme da svoju veoma uspješnu karijeru okruni i naslovom svjetskog prvaka.

Share

Povezane novosti

Dovi i Petrux

Dovi i Petrux

25 lipnja, 2020
Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020
Qatar test MotoGP 2020

Qatar test MotoGP 2020

25 veljače, 2020
Predstavljen Yamaha WSBK team
WSBK – Jerez, test 2020

WSBK – Jerez, test 2020

24 siječnja, 2020

About Author

mate