KTM MotoGP Team 2019

Stigao je red i da KTM predstavi svoje oružje za predstojeću MotoGP sezonu na kojem ćemo gledati Espargara i Zarca. Iako neće biti u prvom planu, veliki dio posla u smislu razvoja novog motocikla pada na Pedrosu koji se nakon duge karijere u Hondi odlučio pomoći KTMu kao test vozač.

Možemo reći da su upravo Zarco i Pedrosa najveće novosti. Zarcov prelazak u KTM bio je nakon Lorenza u Hondi možda najveće iznenađenje za ovu sezonu. Kao dio satelitskog Tech3 Yamaha tima prošle sezone je bio odličan. Neočekivano, u brojnim utrkama se pozicionirao ispred tvorničkih Yamahinih Rossija i Vinalesa pa je njegov prelazak u KTM bio veliko iznenađenje. S druge strane, nakon što je zavladao na zemljanim terenima, KTM ulaže velike napore u razvoj cestovnih trkaćih motocikala pa se Zarco odlučio za poziciju tvorničkog vozača s punom potporom. U tome će mu sigurno jako pomoći i Dani Pedrosa s obzirom na ogromno iskustvo i potpuno različiti stil vožnje.

Vizualno je RC16 KTM Factory vrlo sličan prošlogodišnjem modelu, s istim sponzorima, pa su prilikom posljednjeg održanog testa u Sepangu predstavljene novosti na agregatu, izmjene na prednjem i stražnjem kraju aerodimaničnih oplata kao i karbonske vilice.

KTM je jedan od najbrže rastućih svjetskih prozvođača motocikala koji je odlučio odvojiti impresivan iznos sredstava za sport tako da vjerujemo da će prije ili kasnije doći i adekvatni rezultati.

Prethodni članakMotoGP – sport koji donosi posebno uzbuđenje
Sljedeći članakWSBK test Australia 2019