Sport — 13 veljače 2019 -

Stigao je red i da KTM predstavi svoje oružje za predstojeću MotoGP sezonu na kojem ćemo gledati Espargara i Zarca. Iako neće biti u prvom planu, veliki dio posla u smislu razvoja novog motocikla pada na Pedrosu koji se nakon duge karijere u Hondi odlučio pomoći KTMu kao test vozač.

Možemo reći da su upravo Zarco i Pedrosa najveće novosti. Zarcov prelazak u KTM bio je nakon Lorenza u Hondi možda najveće iznenađenje za ovu sezonu. Kao dio satelitskog Tech3 Yamaha tima prošle sezone je bio odličan. Neočekivano, u brojnim utrkama se pozicionirao ispred tvorničkih Yamahinih Rossija i Vinalesa pa je njegov prelazak u KTM bio veliko iznenađenje. S druge strane, nakon što je zavladao na zemljanim terenima, KTM ulaže velike napore u razvoj cestovnih trkaćih motocikala pa se Zarco odlučio za poziciju tvorničkog vozača s punom potporom. U tome će mu sigurno jako pomoći i Dani Pedrosa s obzirom na ogromno iskustvo i potpuno različiti stil vožnje.

Vizualno je RC16 KTM Factory vrlo sličan prošlogodišnjem modelu, s istim sponzorima, pa su prilikom posljednjeg održanog testa u Sepangu predstavljene novosti na agregatu, izmjene na prednjem i stražnjem kraju aerodimaničnih oplata kao i karbonske vilice.

KTM je jedan od najbrže rastućih svjetskih prozvođača motocikala koji je odlučio odvojiti impresivan iznos sredstava za sport tako da vjerujemo da će prije ili kasnije doći i adekvatni rezultati.

Share

Povezane novosti

Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020
Qatar test MotoGP 2020

Qatar test MotoGP 2020

25 veljače, 2020
Predstavljen Yamaha WSBK team
WSBK – Jerez, test 2020

WSBK – Jerez, test 2020

24 siječnja, 2020
MotoGP – Valencia 2019

MotoGP – Valencia 2019

17 studenoga, 2019

About Author

mate