WSBK test Australia 2019

Posljednji testovi WSBK uoči prve utrke za nekoliko dana voženi su na Phillip Islandu. Prvog dana su četiri različita motora zauzeli vodeća mjesta što, nadamo se, najavljuje interesantnu sezonu.

Prvog dana je najbrži bio Bautista na Ducatiju s vremenom od 1.30.743 ispred Lowesa na Yamahi, aktualnog prvaka Ree na Kawasakiju i Sykesa od ove godina na BMWu. Da je staza na jugu Australije mail otvoreni zoološki vrt dokazano je drugi dan treninga kada je u nekoliko navrata trening prekidan zbog prisutnosti raznih životinja na stazi. Osim toga, palo je i par kapi kiše a vjetar je tradicionalno prisutan međutim niti to nije zaustavilo Bautistu da drugi dan odvozi još bržih 1.30.303. Sykes se popeo na drugo mjesto, Haslam je završio treći, Rea četvrti, Melandri peti.

Zanimljivo je da je Melandri završio ispred vdMarka i Haslama, kao najbrži na Yamahi na koju je tek sjeo ove godine. Isto tako, Daviesovo 14. mjesto je svojevrsno iznenađenje. Premda se zna da ozlijeda nije do kraja sanirana, očekivanja su bila veća.

Bautista je ovim rezultatom potvrdio svoj najbolji plasman prošle sezone, 4. mjesto na istoj stazi u MotoGPu. Maksimalna brzina Ducatija bila je 315kmh dok je Kawasaki ostvario 313, Yamaha 307, Honda 306 i BMW 305.

Prethodni članakKTM MotoGP Team 2019
Sljedeći članakWSBK – Phillip Island 2019