MotoGP – testovi prije sezone

Nova MotoGP sezona počinje za nešto više od dva mjeseca, točnije 26.03. tradicionalno noćnom utrkom u Qataru. Sudeći prema razmišljanjima većine poklonika motosporta, favorit u predstojećoj sezoni i dalje je Marquez, Rossija sa svojom vojskom navijača niti ne treba posebno spominjati ali vjerujemo da će većina pažnje biti usmjerena na tri vozača: Lorenza, Vinalesa i Iannonea i to ne samo zato što su sva trojica međusobno “zamijenila” motore.

Svoj debi na Ducatiju Lorenzo je u intervjuima predstavio kao doslovno novi početak pri čemu ima izuzetno velike ambicije. Za razliku od Rossija u Ducatiju, od tada se puno toga promijenilo, dall’ Igna je uveo red i sada će se vozaču omogućiti puno veći utjecaj na razvoj motocikla. Lorenzo je uoči sezone promijenio i kondicijskog trenera i najavio i u tom segmentu velike promjene. Očekivanja su velika već od samog početka a što to znači u njegovom slučaju, nije potrebno posebno obrazlagati.

Rossijev vjerni pratitelj nedavno je izjavio da je atmosfera u Yamahi izvrsna od kad nema Lorenza kojeg ja zamijenio mladi Vinales. Zlobnici bi rekli da će to prijateljstvo trajati do prve Vinalesove pobjede međutim i sam Vinales svjestan je da je pred njim još puno posal i skupljanja iskustva jer prošle godine je pokazao da može odvesti najbrži kruga ali držati takav ritam kroz cijelu utrku puno je teže. Vjerujemo da će mu i realno bolji motor ove godine biti od pomoći.

Najveći upitnik ostaje zapravo Iannone i Suzuki. Manijak je par puta bljesnuo prošle sezone, što zbog dobrih rezultata, što zbog agresivne vožnje i rušenja drugih vozača na koje su svi posebno osjetljivi. Uzrokovalo je to velike probleme unutar Ducatija što je na kraju rezultiralo odlukom da Dovizioso ostaje a Iannone mora otići. Sad ćemo ga gledati na Suzukiju gdje bi u slučaju poklapanja potencijala i karaktera, Iannoneovog i Suzukijevog, rezultati mogli biti iznimni.

Prve naznake dobiti ćemo već krajem ovog mjeseca kad počinju službeni testovi u Sepangu a ukupan raspored testiranja je slijedeći:

25/01 | Sepang (Malesia) | Ducati MotoGP Test Team

30/01, 01-02/02 | Sepang (Malesia) | Test MotoGP
15-16-17/02 | Phillip Island (Australia) | Test MotoGP
10-11-12/03 | Doha-Lasail (Qatar) | Test MotoGP

 

 

 

Prethodni članakHonda Riding Assist
Sljedeći članakMoto Guzzi V7 Stone by 4H10