MotoGP – Texas 2016

Nakon prošlotjedne pobjede u Argentini, Marquez je nastavio s odličnim vožnjama pa je tako cijelo vrijeme treninga i kvalifikacija za utrku u Texasu bio najbrži. Razlika se u odnosu na Lorenza sa svakim izlaskom na stazu sve više smanjivala ali je trećeplasirani Rossi zaostajao oko pola sekunde. Iz drugog reda startali su Ianonne, Vinales i Crutchlow, iz trećeg Dovizioso, Pedrosa i Espargaro. Četvrti red Redding, Smith, Baz…

Očekivala se izravna borba za prvo mjesto između Marqueza i Lorenza ali trebalo je pričekati start i prve zavoje u kojima se često zna dogoditi nešto neplanirano. Start je prošao bez kontakata a u prvom zavoju utrku je poveo Marquez. Uslijedilo je puno mjenjanja pozicija ali Marquez je na kraju prvog kruga zadržao vodstvo.

Već u drugom krugu pao je Rossi koji je u tom trenutku bio na šestom mjestu. Marquez je malo povećao razliku  ispred drugoplasiranog Doviziosa. Slijedili su Lorenzo, Pedrosa, Espargaro. Ianonne…

Od vodećih, Dovizioso je prvi malo usporio pa ga je u petom krugu prošao Lorenzo. Pedrosa je isto bio blizu ali nije napadao. Nažalost, dva kruga kasnije Pedrosa je pogriješio na kočenju i pao ali pri tome srušio Doviziosa. Talijan zadnje dvije utrke stvarno nije imao sreće, oba puta na drugom mjestu srušen tuđom greškom. Krug kasnije u prvom zavoju padaju Smith i Crutchlow. Srećom bez posljedica jer Pedrosa je nezgodno udario Dovija dok je Crutchlowa skoro pogodio Smithov motor. Osim Dovija, svi su nastavili utrku. Pedrosa par krugova, otočani do kraja.

U drugi dio utrke tako je prvi ušao Marquez, Lorenzo, Ianonne, zatim dva Suzukija, Espargaro i Vinales. Poput Ducatija u Argentini, sad su Suzukiji ukrali show odličnom međusobnom borbom u kojoj je bolji bio Vinales. Marquez je ispred Lorenza imao preko 4 sekunde prednosti tako da neki napad nije bio izgledan, išlo se mirno završiti utrku i uzeti bodove. Prednost se u slijedećim krugovima još i povećala, isto kao i Lorenzova pred Ianonneom, tako da do kraja utrke više nije niti bilo interesantnih  situacija.

Marquez je ovom pobjedom dodatno povećao bodovnu razliku a Lorenzo prestigao Rossija. MotoGP karavana seli u Europu, slijedeća utrka vozi se 24.04. u Španjolskoj.

Classification-page-001

 

 

 

unnamed (11)

93-marc-marquez-esp_gp_5195_0_big

46-valentino-rossi-ita-51-pirro_gp_8054_gallery_full_top_lg

29-andrea-iannone-ita_gp_7586_gallery_full_top_lg - Copia

25-maverick-vinales-esp_gp_7454_gallery_full_top_lg

 

 

Prethodni članakProljeće uz Piaggio i Vespu
Sljedeći članakMotodijelovi.hr – svi motodijelovi na jednom mjestu