MV Agusta RVS#1

MV Agusta

 

Smisao za ekskluzivnost u MV Agusti nikako da splasne. Ovaj puta, novi model nosi oznaku RVS#1. Slovni dio oznaka označava skraćenicu od Reparto Veicoli Speciali a brojčani jednostavno broj jedan kao prvi takav model u seriji onih koji će ga pratiti.

Zapravo, radi se o radikalnoj izvedbi Brutale Dragster 800 koja se uz brojne kvalitetnije komponente i performanse može pohvaliti i ekskluzivnošću s obzirom da je moto izrade “one man one bike” čime će motocikli biti unikatni i slagani ručno u tvornici u Schiranni. Naravno, i ova serija je limitirana što dokazuje gravirana titanska pločica na upravljaču.

Agregat je revidirani redni trocilindraš zapremine 800 ccm i snage od 150KS pri 12.800 okretaja a težina novog modela reducirana je za 8 kilograma. Kao što se od Aguste i očekuje, najveće razlike leže u detaljima. Instrument ploča je dizajnirana i izrađena od strane CRC-a iz San Marina, crijeva kočnica i diskovi također su posebno dizajnirani za ovaj model od strane Braking Sunstar Butfly, posebni su i Kineo kotači u crnoj boji i s crvenim detaljima, ispušni sustav od titana ekkluzivno za RVS#1 izrađen je od tvrtke SC Project…. isto vrijedi i za spremnik goriva, ručke upravljača, sjedalo, LED svjetla odnosno većinu detalja koji ovaj motocikl čine ekskluzivnim.

 

 

Prethodni članakMotoGP – Catalunya 2017
Sljedeći članakNove Yamahe Enduro GP 250/450 F