Nissan je kombinirao dva aktualna trenda i dobio jedinstveno vozilo

Zaboravite rad od kuće – ovaj kamper namijenjen je onima koji žele “raditi bilo gdje”. Inspirirano novom stvarnošću ere Covid-19, Nissanov konceptno vozilo ima uvlačivi ured za one koji rade na daljinu i digitalne nomade. To je modificirana inačica Nisanovog vana NV350, koji se na tržištu pojavio 2012. godine. Nazvan Office Pod Concept, mobilni radni prostor dolazi s modificiranom stolicom Cosm američkog proizvođača namještaja Herman Miller i prostorom za radni stol dovoljno širokim za veliki računalni monitor. Oni koji traže privatnost mogu pak ostati unutar ove kapsule, sa zatvorenim vratima.

Ambijentalna rasvjeta uredu daje futuristički ugođaj, dok električna sjenila pomažu u odvraćanju znatiželjnih pogleda. No, dodirom na aplikaciju, u nekoliko sekundi se stražnji dio unutrašnjosti izvuče van, a vrata prtljažnika postaju pokrivač vašeg ureda na otvorenom. Krov vozila također se jednostavno pretvara u prostor za opuštanje na ležaljci pod suncobranom. Osmišljen je za ovogodišnji auto salon u Tokiju, premda je – s glavnim gradom Japana u izvanrednom stanju usred velikog broja slučajeva zaraze Covidom-19 – predstavljanje tad izvedeno virtualno.

Ostale značajke uključuju pretinac za rukavice opremljen “UV antibakterijskom lampom”, koji može dezinficirati osobne predmete poput novčanika i telefona. Inače, pod izrađen od prozirnog polikarbonata omogućuje vam da vidite što se događa ispod vozila. Iako u Nissanu ne planiraju serijsku proizvodnju ovog originalnog vozila, rekli su da razmatraju stavljanje nekih pojedinačnih modificiranih dijelova na raspolaganje kupcima.

Quattroruote.hr

Prethodni članakGordon Murray predstavio T.50s Niki Lauda
Sljedeći članakPiaggio, KTM, Honda i Yamaha zajedno u razvoj baterija