Piaggio, KTM, Honda i Yamaha zajedno u razvoj baterija

Piaggio Grupa danas je objavila da je potpisala pismo namjere s tvrtkama KTM AG, Honda Motor Co., Ltd, i Yamaha Motor Co., Ltd o osnivanju konzorcija za zamjenjive baterije za motocikle i laka električna vozila.

Imajući u vidu Pariški klimatski sporazum i prijelaz na električnu mobilnost, osnivači Konzorcija vjeruju kako će dostupnost standardiziranog sustava zamjenjivih baterija potaknuti široku upotrebu električnih vozila te doprinijeti većoj održivosti upravljanja životnim ciklusom baterija korištenih u prijevozu.

Također, povećavajući domet, skraćujući vrijeme punjenja te snižavajući troškove vozila i infrastrukture, proizvođači će se truditi odgovoriti na glavne razloge zabrinutosti potrošača po pitanju budućnosti električne mobilnosti.

Cilj Konzorcija će, dakle, biti definirati standardizirane tehničke specifikacije sustava zamjenjivih baterija za vozila L kategorije: mopede, motocikle, tricikle i četverocikle. Tijesnom suradnjom sa zainteresiranim stranama te nacionalnim, europskim i međunarodnim tijelima standardizacije, osnivači Konzorcija sudjelovat će u stvaranju međunarodnih tehničkih standarda.

Konzorcij će započeti svoje aktivnosti u svibnju 2021. Četiri osnivača ohrabruju sve druge zainteresirane strane da se pridruže suradnji kako bi proširili znanje i stručnost Konzorcija.

Michele Colaninno, direktor strategije i proizvoda Piaggio Grupe, komentirao je: „Potpisom ovog pisma namjere, potpisnici pokazuju svoju proaktivnost što se tiče glavnih razloga zabrinutosti potrošača, kao i političkih prioriteta po pitanju elektrifikacije vozila. Međunarodni standard za sustav zamjenjivih baterija učinit će ovu tehnologiju još učinkovitijom i dostupnom potrošačima. U konačnici, pojačana suradnja proizvođača i institucija omogućit će bolji odgovor industrije na glavne izazove budućnosti prijevoza“, zaključio je Michele Colaninno.

Prethodni članakNissan je kombinirao dva aktualna trenda i dobio jedinstveno vozilo
Sljedeći članakMotoGP Yamaha Petronas Team 2021