Nova Schubert kaciga Metropolitan 1

jet-metropolitan-1-il-nuovo-jet-di-schuberth_4

Schubert postaje sve aktivniji i u segmentu gradskih otvorenih kaciga koje osim sigurnosti zahtjevaju i dozu inovativnosti u smislu dizajna i komunikacije. Pod nazivom Metropolitan 1, ili skraćeno M1, možete personalizirati svoju kacigu kao i opremiti je bežičnim sustavom komunikacije sa suputnikom odnosno pametnim telefonom i navigacijskim sustavom.

Kaciga dolazi u dvije veličine vanjske školjke dok je unutarnji  dio izveden izveden od  sintetskog polistirena, EPS, s različitim stupnjevima tvrdoće kako bi se postigao maksimalni komfor. Uz sustav provjetravanja opremljena je i AROS (Anti Roll Off System) sustavom koji spriječava klizanje kacige s glave u slučaju nezgode. Unutrašnjost je moguće vaditi a napravljena je od antibakterijskog, prozračnog, perivog i brzosušećeg materijala. Ukupna težina kacige iznosi 1.395 grama.

jet-metropolitan-1-il-nuovo-jet-di-schuberth_5

Dostupnost boja kacige broji sedam vanjskih i dvije unutarnje boje, viziri isto mogu biti personalizirani na način da ih možete naručiti u 40% ili 80% zatamnjenosti te mogu biti u srebrnoj, plavoj i metaliziranoj verziji. Isto vrijedi i za unutarnje zaslone za sunce koji mogu još biti i u žutoj boji. Osim toga, vizir je moguće i u potpunosti skinuti te na njegovo mjesto staviti okvir u crnoj boji ili u boji titana. Moguće je čak i mjenjati i stražnji otvor za  ventilaciju, koji je u biti izveden u obliku Schubertovog loga, te originalnu titansku verzije zamjeniti crnom. Za SAD i glavna EU tržišta moguće je naručiti i naljepnice u bojama njihovih zastava.

Pored brojnih opcija vizualne pesronalizacije, M1 je serijski pripremljena za upotrebu SRS sustava bežične komunikacije koji se može naručiti kao dodatna oprema. Sustav omogućuje bežičnu komunikaciju sa suputnikom, telefoniranje ili jednostavno slušanje muzike spajanjem na Android ili iOS putem sustava montiranog na stražnjem dijelu kacige. U setu su uključene i dvije slušalice te dva mikrofona “skrivena” ispod podstave.

jet-metropolitan-1-il-nuovo-jet-di-schuberth_6

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakPrijedlog novih pravila u MotoGP od 2017
Sljedeći članakPosebna akcija na Piaggio gradske skutere