Novi BMW M3

BMW M je objavio kako će zadržati svoj fokus na dodavanje vrlo privlačnih modela posebnih izdanja u svoju ponudu modela 2023. Potpuno novi BMW M3 CS donosi još veći intenzitet trkaće privlačnosti koja obilježava uspješne modele visokih performansi tvrtke za premium segment srednje veličine.

Njegova inteligentna lagana konstrukcija se sastoji od velikog broja komponenti od plastike ojačane ugljičnim vlaknima (CFRP), uz povećanu snagu motora, prilagođenu postavu podvozja, ekskluzivne značajke dizajna i precizno izbrušene specifikacije za pružanje uzbudljivog iskustva performansi na stazi, u kombinaciji s funkcionalnost i svakodnevnu upotrebljivost BMW M3 limuzine.

Koncept pogonskog sklopa za novi BMW M3 CS objedinjuje šesterocilindrični redni motor od 550 KS (405 kW) s osmerostupanjskim M Steptronic mjenjačem i M xDrive inteligentnim sustavom pogona na sve kotače. Svoju snagu crpi iz posebno nadograđene verzije motora s M TwinPower Turbo tehnologijom razvijenom za modele BMW M3 i BMW M4. Ovaj 3,0-litreni agregat također čini osnovu za motor koji je pokretao BMW M4 GT3 do naslova DTM touring automobila 2022. Najveći okretni moment od 650 Nm postiže se od 2750 – 5950 okr./min. Maksimalna snaga se postiže pri 7200 okr./min.

Novom BMW-u M3 CS potrebno je samo 3,4 s za ubrzanje od 0 do 100 km/h i 11,1 s za postizanje 200 km/h iz mirovanja. BMW M3 CS standardno dolazi s M Driver’s Packageom i ima elektronički ograničenu najveću brzinu od 302 km/h.

Izbornik M Setup omogućuje vozaču prebacivanje sa zadane postavke 4WD na 4WD Sport način rada, koji usmjerava još veći udio momenta motora na stražnje kotače. Vozači također mogu potpuno isključiti DSC (Dynamic Stability Control) sustav i uključiti 2WD način rada. Slanjem pogonske snage isključivo na stražnje kotače i potiskivanjem bilo kakve intervencije kontrolnih sustava za stabilizaciju vozila, ova postavka još intenzivnije uključuje vješte vozače u doživljaj vožnje.

Prethodni članakMoto Guzzi V100 TTR by Oberdan Bezzi
Sljedeći članakTop 10 vozača s najviše pobjeda u svim moto-klasama