Novi Maserati GranTurismo stiže sa V6 agregatom ili na električni pogon

Jedan od prestižnijih i popularnijih Maseratijevih modela prije nekoliko mjeseci krenuo je u razvoj, skriven u karoseriji Alfe Giulije. Sada su objavljene prve najavne slike novog coupea sa svojim konačnim izgledom, međutim i dalje skrivenog pod maskirnom folijom.

Konture novog modela ipak su primjetne tako da će coupe dobiti nova svjetla koja izgledaju slično onima na MC20. Prednja rešetka također izgleda pomalo zaobljenija od odlaznog modela, dok su velik usisnici gurnuti u uglove. Nema fotografija zatka, ali vjerojatno ćemo vidjeti kako automobil također dobiva novi dizajn stražnjeg dijela i svjetala. Maserati kaže da će novi GranTurismo, kad stigne na ceste 2022. godine, biti prvi model marke koji će ponuditi potpuno električnu opciju. Srećom, ona će biti ponuđena uz modele na benzinski pogon, za koje se priča kako dobivaju Maseratijev motor Nettuno V6, koji pokreće novi MC20.

Tu razvija 621 KS (463kW) i 729 Nm okretnog momenta, a sklop je usklađen s 8-stuoanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Trenutno GranTurismo prolazi intenzivna testiranja na cestama i stazi, te se očekuje kako će coupe debitirati negdje na jesen. Potpuno novi kabriolet GranCabrio također je najavljen za drugu polovicu godine, dok prema najavama potpuno električna verzija dolazi 2022. godine. Maserati Grecale također bi trebao biti lansiran 2021., kao jedan od čak 16 automobila koje tvrtka planira lansirati do 2024. godine.

Prethodni članakZooz Concept 01
Sljedeći članakMotoGP -Assen 2021