Novosti iz 99 Racing School

Od hrvatske škole sigurne vožnje, 99 Racing School, navikli smo da nas svake godine iznenade s nekim novitetom. Za ovu sezonu se sprema više njih a jedna od bitnijih je zasigurno posebno opremljena Aprilia Shiver 750,koja je stigla u suradnji s Piaggio Hrvatska i MS2 njemačkom školom sigurne vožnje s preko dvadeset godina tradicije. Motocikl pripremljen za učenje prolazaka zavoja opremljen je specijalnim nosačima za teleskope a sama dužina teleskopa može se regulirati za 20% nagiba, 40-50% i do maksimalnih 55% nagiba dok se na kraju istih nalaze kotačići. U visini ramena vozača montirana je ploča opremljena senzorima koji prelaskom maksimalnog stupnja nagiba, ili jednostavnije pada, automatski gase motor. Postoje još neke tehničke stvari  ali o njima ćemo znati više i izvijestiti vas nakon završene probne školice. :)

Suradnja s poznatom njemačkom školom započela je prije gotovo dvije godine da bi se tek nakon detaljnog programa izobrazbe i treninga mogla početi primjenjivati i kod nas. Obzirom da se radi po strogo određenim pravilima, 99Racing School nosioc je franšize a programi obučavanja potpuno su usklađeni s izvornima u MS2.

Prema riječima Krešimira Erdeca – Keca, voditelja 99 Racing school, koji je prošao sve programe i time upotpunio svoju ponudu, upravo ovaj način treninga predstavlja najbitniji dio obuke koji će se nuditi polaznicima prije izlazaka na stazu jer se zavoji uče na apsolutno siguran način i u kontroliranim uvjetima dok je brzina učenja zahvaljujući specijaliziranim pomagalima maksimalno ubrzana.

Kad kažemo da će se obuka održavati u kontroliranim uvjetima, moramo otkriti još jednu novost. U izgradnji je i novi, ograđeni i pripremljeni poligon na kojem će se održavati trenizi a nalazi se na parkingu Grobnika, odmah preko puta Kecove učionice.

Jednodnevni tečajevi obuke vožnje zavoja počet će oko 15.03.2013., ovisno o vremenskim prilikama o kojima pak ovisi rok dovršenja poligona, a program će se raditi s maksimalno 5 polaznika u grupi. Ubrzo nakon toga, obzirom da veličina poligona i to dozvoljava, organizirat će se i tečajevi sigurne vožnje za najmlađe legalne vozače, odnosno klince na skuterima.

 

 

Prethodni članakLaverty i Guintoli odradili testiranja na Phillip Islandu
Sljedeći članakNovi Ducati Hypermotard u salonima