Laverty i Guintoli odradili testiranja na Phillip Islandu

Stvari sada postaju ozbiljne, ovog vikenda počinje Superbike sezona 2013., a Aprilia Racing Team odlučan je obraniti dvostruki naslov prvaka koji je osvojio u prethodnoj sezoni. Ovaj talijanski tim već se nekoliko dana nalazi u Australiji gdje sudjeluje u testiranjima prije početka sezone. Rezultati testiranja obećavajući su za vozače Aprilije: Eugene Laverty nastavio je raditi na finom ugađanju svog RSV4 kako bi ga prilagodio novim Pireli gumama od 17”, a Sylvain Guintoli odradio je važne kilometre na za njega novom motociklu.

Ostvarena vremena na stazi potvrdila su da su Eugene i Sylvain u vrhunskoj formi što ukazuje na izvrsni potencijal za dobar početak sezone 2013. U svakom slučaju, ekstremno visoka razina Superbike prvenstva bila je vidljiva tijekom testiranja. Riječ je o prvenstvu na kojem je razlika između dobrog rezultata i ispadanja uistinu minimalna. Upravo iz tog razloga vozači i tim moraju dati sve od sebe, a utrke će biti maksimalno zanimljive.

Novost u sezoni 2013. je mogućnost zamjene guma tijekom utrke u slučaju promjenljivih vremenskih uvjeta pa je tim morao odraditi određena testiranja kako bi se utvrdio najbolji način za obavljanje tog osjetljivog zadatka.

Eugene Laverty s nestrpljenjem očekuje izlazak na stazu: „Mislim da smo spremni za utrku ovog vikenda. Trajnost guma bit će najvažnija ali nedjelja je još daleko pa ne znamo kakvi će biti uvjeti. Po mom mišljenju Aprilia funkcionira bolje od ostalih motocikala na stazi i siguran sam da ćemo sezonu započeti s dobrim rezultatima.“

„Testiranja su dobro prošla,“ potvrđuje Sylvain, „ovih dana sam bolje upoznao motocikl. Većinu vremena posvetili smo postavkama motocikla kako bi ga učinili što bržim za ovu utrku, a mislim da će brojni timovi s tim imati poteškoća. Nakon ovih testiranja osjećam se bliskiji s motociklom i timom što je vrlo važno. Iščekujem ovaj vikend i planiram ostvariti dobar nastup u nedjelju.“

Prethodni članakPirelli spreman za Phillip Island
Sljedeći članakNovosti iz 99 Racing School