Piaggio grupa: Novosti na EICMA-i 2015

eicma_2015_a_8

 

Europski lider u proizvodnji dvokotača s ukupnim tržišnim udjelom od 15,1% u prvih devet mjeseci 2015. (porast sa 14,5% u prvih šest mjeseci), koji je porastao na oko 25% u segmentu skutera, Piaggio Grupa dolazi na EICMA-u 2015 s prihodima od prodaje u prvih devet mjeseci 2015. od više od milijardu eura (+7,7%) i 396.200 isporučenih vozila diljem svijeta. Prihodi su rasli u svim područjima (+6,4% EMEA te Sjeverna i Južna Amerika, +9,8% Indija, +9,7% Azija Pacifik).

Među markama Grupe koju vodi Roberto Colaninno, prihodi su rasli u segmentu skutera za Vespa marku (+6,8%) i u segmentu motocikala za Moto Guzzi (+35,7%) i Apriliju (+23,4%).

EICMA 2015. održava se dok Piaggio obilježava 130 godina postojanja. 2016. Također je godina važnih obljetnica. 70 godina Vespe (patentirana 23. travnja 1946. i nedugo potom puštena u proizvodnju) i 95 godina Moto Guzzija, osnovanog u Mandellu Del Lario, gdje se i danas nalazi sjedište i proizvodnja motocikala s orlom.

„Piaggio Grupa danas može se pohvaliti lepezom izvanrednih marki, od kojih svaka predstavlja drugačiji način postizanja najviših standarda kvalitete i tehnologije“ rekao je predsjednik i generalni direktor Grupe Roberto Colaninno. „Imamo snagu za snažni portfolio marki koji nudi rješenja za sve tržišne segmente i otvara puteve novim kategorijama, oblicima i područjima mobilnosti. S pokretanjem Piaggio Fast Forward projekta u 130-oj godini poslovanja tvrtke, prihvatili smo misiju razmišljanja o budućnosti, osmišljavanja i proizvodnje rješenja koja povezuju prepoznatljivi stil i najnoviju tehnologiju, sve kako bi u budućnosti poboljšali način putovanja i kvalitetu života.“

Postojanost marki Piaggio Grupe, od kojih svaka ima vlastitu misiju, prestižno naslijeđe, karakterističan stil i tehničke značajke, ogleda se u velikom štandu koji je Piaggio Grupa postavila na sajmu EICMA 2015. Izrada i detalji odjek su novog svijeta Motoplexa, standarda multibrand dućana  nedavno otvorenih u gradovima diljem svijeta uključujući Milano, New York, Šangai, Peking i Split.

 

Moto Guzzi: najvažnije novosti za 95. godišnjicu

Na sajmu EICMA 2015 prvi će put biti prikazani potpuno novi modeli motocikala. Prvi u nizu je Moto Guzzi V9: novi dvocilindrični agregat od 850 cm³ s kardanskim prijenosom, novim okvirom i dizajnom te dva modela u dva segmenta. V9 Bobber, lagan i jednostavan, s velikim gumama, američkog stila i Roamer, veličanstveni custom motocikl srednje veličine.

Američka Route 66 i putovanja od obale do obale bili su inspiracija za MGX-21, bagger od 1400 cm³ koji oduzima dah. Prelazak od izložbenog prototipa do standardnog modela prošao je bez kompromisa, a bit će predstavljen u kolovozu 2016. u Sturgisu.

Novi V7 II Stornello duboko je ukorijenjen u tradiciju Moto Guzzi marke. Istog je imena, stila i izrade (boje, off-road gume i visoki ispuh) kao i prvi talijanski motocikli pretvoreni u scramblere u 60-im i 70-im godinama, počevši od originalnog Stornella.

MG stornello Moto Guzzi V9 Bobber Moto Guzzi V9 Roamer

 

Sedamdeset godina Vespe: 1.5 milijuna vozila proizvedeno od 2005.

Piaggio Grupa uspješno nastavlja život legende, s nizom novih modela poput 946, Primavera, Sprint i nove verzije GTS modela. Izazov dizajn, tehnologije i kvalitete pratio je izazov pretvaranja proizvoda koji je simbol Italije u svjetsku marku. Piaggiov uspješan odgovor na taj izazov ogleda su u brojkama: 1.500.000 skutera proizvedenih od 2005., s prognozom od dodatnih 166.000 do kraja 2015. Uvid u planove za proslavu 70 godina Vespe otkriva nove varijante i boje prikazane na EICMA-i, za dva najnovija modela Primavera i GTS te evergreen model PX, koji je u proizvodnji od 1977.

 

VESPA_70_GTS

 

Aprilia: Racing misija. Posebno krojeni motocikli s više od 230 konjskih snaga.

Aprilia svijet predstavlja utrke. Na EIMCA-i će debitirati RSV4 RF model za 2016., dodatno izbrušen već gotovo savršeni motocikl, koji je ove godine 7 osvojenih Superbike naslova dodao dvostruku krunu u Superstock 1000 klasi (titula vozača Lorenza Savadorija i titula proizvođača). Ove dvije pridružuju se broju od 54 titule svjetskog prvaka koje je Aprilia osvojila u 20 godina (28 od pripruživanja Piaggio Grupi).

Nešto zatvorenijem segmentu supersportskih motocikala pripada Aprilia Factory projekt. Aprilia tehnologija s trkaćih staza sada je dostupna svima; profesionalnim vozačima, kolekcionarima ili vikend vozačima na stazi. Aprilia Racing nudi izradu motocikala posebno krojenih prema zahtjevima kupaca, u skladu sa Supertock i Superbike pravilima različitih zemalja, s drugačijom šasijom, elektronikom i agregatima, čija će top konfiguracija premašiti 230 konjskih snaga.

aprilia-rsv4-r-fw-2016-04

Piaggio: revolucija na visokom kotaču s novim modelima Liberty i Medley

Uz Vespu, skuteri su predstavljeni s dva Piaggio noviteta. Piaggio je marka koja se ističe prepoznatljivim proizvodima napredne tehnologije koja zadovoljavaju najnovije potrebe urbane mobilnosti. To je posebno naglašeno u revolucionarnom modelu MP3 koji svoj uspjeh na tržištu potvrđuje iz godine u godinu kao daleko najprodavaniji proizvod u svojoj kategoriji.

Na EICMA-i 2015 premijerno su predstavljena dva noviteta u segmentu skutera s visokim kotačima. Nakon izvanrednog uspjeha prve generacije Liberty-ja, s gotovo milijun prodanih vozila, Piaggio predstavlja novu generaciju skutera s visokim kotačima. Nepogrješivo Liberty, superiorne kvalitete i u skladu sa sadašnjim vrijednostima, s novim četverotaktnim agregatima s elektronskim ubrizgavanjem (Piaggio iGet 50, 125 i 150) koji su ekološki prihvatljivi i imaju nisku potrošnju goriva te ABS kao standardnu opremu kod modela 125 i 150.

Druga novost je novi proizvod u novom tržišnom segmentu. Medley je opremljen snažnim novim Piaggio iGet agregatima s vodenim hlađenjem od 125 i 150 cm³ sa start & stop funkcijom. Nešto veći od Liberty-ja, Medley predstavlja ulaz u novi segment za Piaggio i namijenjen je mlađim vozačima, muškarcima i ženama koji imaju vozačku dozvolu A kategorije. Iznimno prostran prostor ispod sjedala ima mjesta za dvije kacige, što je jedinstvena ponuda u ovom segmentu skutera.

Medley Liberty 50

 

„Osobni trener“  iz Piaggia

Ponudu noviteta na sajmu zaokružuje Piaggio električni bicikl. Piaggio Wi-bike, dizajniran i razvijen u cijelosti u Italiji, dostupan je u četiri različite verzije. Ekološko vozilo budućnosti uvijek je spojeno na internet i pametni mobitel kako bi vozaču pružilo mnoštvo korisnih usluga, od fitnessa do geolokacije.

Piaggio Active_plus Wi-bike

Prethodni članakInovativni “Factory works” by Aprilia
Sljedeći članakStigao je 150. broj Moto Pulsa