Prednosti vožnje motocikla o kojima malo tko govori

Ako razmišljate ili ste razmišljali o kupovini motocikla, sasvim sigurno ćete razmišljati i o tome koje su prednosti tog poteza. Naravno, motocikl svakako nije šala i vozači moraju biti jako oprezni i disciplinirani kako bi tek onda mogli pravilno koristiti sve prednosti koje on nosi sa sobom. Upravo ćemo se na njih fokusirati i pokušati zapravo istaknuti koje su to prednosti vožnje motocikla o kojima se ne govori baš često.

Odlično vozilo za hitne slučajeve

Svakome se može desiti da se nađe u nekoj neželjenoj situaciji, a da mora od točke A do točke B doći što prije. Teško je zamisliti bolje vozilo od motocikla ako dođe do tako nečega. Vrlo je efikasno u izbjegavanju gužvi, a u nekim zemljama čak i postoji hitna pomoć koja koristi upravo motocikle kako bi se do unesrećenih došlo što brže.

Dugotrajnost

Motocikli su zapravo puno jednostavniji za održavanje od automobila što ih čini znatno dugovječnijima. Zaista ne bi trebao biti problem posjedovati motocikl koji je u punoj funkciji dugi niz godina, a isto tako su njihovi popravci puno jeftiniji nego što je slučaj s automobilima ili nekim drugim vozilima. Dijelom je to i zbog činjenice da se nešto rjeđe odlučujemo voziti ih tijekom zime.

Uz motocikle bolje vozimo i automobile

Svatko tko je dovoljno puta vozio motocikl upoznat je s gotovo svim situacijama u prometu i to iz prve ruke. Kada je osoba na motociklu svjedoči im iz neposredne blizine i razvija bolji osjećaj za promet. Taj se osjećaj uvelike može primijeniti na vožnju automobila pa često znamo reći kako su vozači motocikala zapravo odlični vozači automobila. Naravno, znanje koje se stekne samom vožnjom motocikla kod vozača razvija i bolje reflekse, poboljšava vrijeme reakcije, pa čak i pruža mogućnost zarade kod odabira tipova pri klađenju na motosportove.

Bolje parkiranje

Vjerojatno najočitija prednost posjedovanja motocikla je jednostavnost parkiranja i pronalaska mjesta za parking. Svi znamo kako je frustrirajuće kada ne možemo naći mjesto za parkirati naš automobil i to je izludilo mnoge vozače. Također, čak i kada nađete mjesto sa svojim automobilom, možda ćete imati problema s paralelnim parkiranjem. Budite uvjereni da je s motociklom to znatno jednostavnije i lakše te čak niti početnici neće imati problema s time.

Vožnja pomaže i fizičkom zdravlju

Možda toga niste bili niti svjesni, ali vožnja motocikla je poprilično korisna i za fizičko zdravlje vozača. Možda su baš zato trkači u automoto sportovima u tako dobroj formi. Vjerovali ili ne, vozači prilikom vožnje obavljaju manje vježbe, a da to ni ne znaju. Vrat, ruke i bedra imaju važan utjecaj na vožnju motocikla pa tako prilikom nje rade na svoj način. Budući da se u kontroliranje motocikla ulaže i nešto snage, vozači sagorijevaju kalorije prilikom vožnje, a to je definitivno korisno za tijelo.

Ušteda

Kao što smo ranije rekli, održavanje motocikla je puno jednostavnije nego što je to slučaj kod automobila. Troše znatno manje goriva, a popravci su jeftiniji. Također, osiguranje na motocikl je jeftinije od osiguranja za automobil, a česta je zabluda da će motocikli trošiti puno više novca nego drugi limeni ljubimci.

Prethodni članakDucati Diavel 1260S
Sljedeći članakYamaha cjenik 2021 i posebna ponuda