Motori i oprema — 14 srpnja 2019 -

Yamaha je predstavila svoju perjanicu, YZF-R1 za sezonu 2020. Dizajn novog motocikla kao i cijela R obitelj inspirirana je MotoGP modelom odnosno Rossijevom i Vinalesovom M1. Novi aerodinamični oklopi uspjeli su poboljšati koeficijent aerodinamičnosti za 5% a za dodatnu čvrstoću prednje maske pobrinuli su se novi aluminijski usisnici zraka. Agresivnom izgledu uvelike pomažu i novodizajnirana LED svjetla.

Novi agregat zapremine 998 ccm sada razvija 200 KS pri 13.500 okretaja, novi je i ispušni sustav a brojne promjene dočekale su i elektroniku, ovjes i kočnice. YZF-R1 bio je jedna od prvi motocikala opremljen inteligentnom elektronikom IMU da bi sada bila dodatno pojačana novim senzorima koji podatke šalju u ECU na obradu i daljnje upravljanje motociklom. ASPG Ride-by-wire sustav postao je još precizniji a novost je Brake control sustav s dva moda upravljanja ABS-a od kojih je prvi fiksan a drugi se podešava prema načinu vožnje. Također je novi i EBM (Engine Brake Management) također s mogućnošću podešavanja u tri nivoa ovisno o stupnju prijenosa, broju okretaja i poziciji otvorenja ručica gasa. Modificiran je i Launch Control System a sve navedeno sada se vozaču prikazuje na potpuno novom TFT displayu.

Prednji ovjes nove R1 prepušten je Kayaba vilici promjera 43 mm i modificiranom amortizeru upravljača dok su promjene na R1M ipak konkretnije s vilicom Öhlins ERS NPX i stražnjim ERS ovjesom. Diskovi na YZF-R1 promjera su 320 mm uz poznati monoblock a u najavi su i pločice napravljene od novog materijala koje bi trebale skratiti zaustavljanje i biti otpornije na visoke temperature. 

Nova Yamaha biti će dostupna u plavoj i crnoj boji od rujna dok su online narudžbe za model M1 najavljene su za kraj srpnja. S obzirom da su do sada količine R1M bila ograničene, za više podataka možete se obratiti generalnom uvozniku Yamahe ili ovlaštenoj prodajnoj mreži.

Share

Povezane novosti

Vespa Elettrica

Vespa Elettrica

srpanj 17, 2019
Moto Guzzi V85 TT

Moto Guzzi V85 TT

srpanj 08, 2019
Ducati Diavel 1260S

Ducati Diavel 1260S

srpanj 01, 2019
Piaggio Urban Days

Piaggio Urban Days

travanj 13, 2019
Dunlop SportSmart MK3

Dunlop SportSmart MK3

ožujak 27, 2019
Ducati Multistrada 950S

Ducati Multistrada 950S

ožujak 20, 2019

About Author

mate