Promijenjen raspored utrka u WSBK 2016

hl_wsbk_race2_dcp8334_big

Dorna i FIM su objavili možda najveću novost u Svjetskom Superbike prvenstvu za 2016 godinu: tradicionalni raspored u kojem se prva SBK utrka vozila u nedjelju u jutarnjim satima a druga u rano popodne odlazi u povijest. Od predstojeće sezone prva utrka se vozi u subotu popodne a druga u nedjelju.

Službeno objašnjenje govori kako bi se na taj način posjetiteljima pružio trodnevni zanimljivi program, od petka ujutro do nedjelje popodne. Slobodni treninzi i kvalifikacije voziti će se u petak. Novosti ima i u klasi Supersport koja od ove godine dobiva Superpole koji će se voziti u subotu u prijepodnevnim satima, prije prve Superbike utrke. U nedjelju ujutro na programu je Warm Up, Supersport i druga Superbike utrka.

Kao dugogodišnji fanovi Superbike-a koji ne propuštaju utrke, možemo reći da će se to sada vrlo vjerojatno promjeniti. Navika da se subotom vozimo a nedjelju ostavljamo za utrke trebala bi se pretvoriti u to da praktično “izgubimo” dva dana kako bi umjesto vožnje popratili obje utrke. Dovoljno je bilo vidjeti koliko je pomutnje unosila organizacija gledanja subotnjeg MotoGP Assena tako da scenarij gledanja obje utrke uživo prelazi u sferu SF-a… :)

Rea_

 

 

Prethodni članakYamaha NMax 125
Sljedeći članakYamaha MT-10