Yamaha MT-10

yamaha-mt-10-2016-01

Najvećom novošću Yamahinog štanda na ovogodišnjoj EICMA-i možemo nazvati MT-10, najjačeg predstavnika obitelji MT. Novi naked nastao je iz sportskog modela YZF-R1 što mu garantira zavidne vozne sposobnosti i impresivnu snagu. Crossplane agregat zapremine 998 ccm optimiziran je za upotrebu na MT 10 kako bi vožnja bila što ugodnija.

Dizajn generalno prati liniju MT ali ovaj put je doza agresivnosti još više naglašena. Duplo prednje LED svjetlo smješteno je ispod male maskle. Zanimljivo je da je cijeli svjetlosni sklop montiran direktno na okvir motocikla. Bočno dominiraju usisnici koji se nastavljaju na spremnik goriva dok je stražnji kraj minimalistički. Ukoliko vam to nije dovoljno, motocikl pruža široke mogućnosti prerada i personalizacije iz Yamahinog kataloga dodatne opreme.

Okvir je dobro poznati aluminijski Deltabox razvijen direktno na R1 zadnje generacije uz preinake u smislu robustnosti i tvrdoće koje bi dozvoljavale veću upravljivost i mirniji karakter nakeda. Masa je također drukčije raspoređena, međuosovinsnki razmak izuzetno mali, 1400 mm, ovjes je KYB a kočnice čine dupli prednji diskovi promjera 320 mm s radijalnim četveroklipnim kliještima. U seriji je i ABS.

Elektronska pomagala na novom MT-10 skrivena su u Yamahinom D-Mode koji omogućuju biranje različitih mapa paljenja pod kontrolom YCC-T, neizostavan je i Traction Control a sve se to zajedno možete regulirati na novodizajniranom LCD zaslonu.

Prema trenutno dostupnim informacijama, MT-10 trebao bi biti dostupan od svibnja slijedeće godine a nuditi će se u Tech Black, Race Blu i  Night Fluo bojama dok će lista dodatne opreme sigurno biti poduža.

yamaha-mt-10-2016-02

yamaha-mt-10-2016-03

yamaha-mt-10-2016-05yamaha-mt-10-2016-10yamaha-mt-10-2016-11

 

Prethodni članakPromijenjen raspored utrka u WSBK 2016
Sljedeći članakMonster Energy Doonies 2