Put za 2121: Sljedećih 100 godina Moto Guzzija

U Mandello del Lariu prezentiran je izniman projekt očuvanja i restauracije industrijske zone gdje se već jedno stoljeće proizvode svi motocikl marke s orlom.

Naručen od svjetski poznatog američkog arhitekta Grega Lynna, razvoj će obuhvatiti cijelu lokaciju. Futuristički projekt jedinstven vrstom i stilom sadržavati će lokaciju s prostorom otvorenim za javnost te će biti  mjesto susreta zajednice motociklista temeljeno na kulturi, dizajnu i tehnici, s jakim naglaskom na ekologiju u skladu sa suvremenim trendovima.

Velika pažnja posvećena je održivosti okoliša i učinkovitom korištenju resursa. Novi prostori koristit će se postojećim strukturama, a materijali će se pažljivo birati za učinkovito upravljanje energijom, zahvaljujući fotonaponskim sustavima i ekološki održivim materijalima.

Redizajnirana lokacija biti će središnja točka spajanja Moto Guzzi poklonika i mladih ljudi te turiste koje zanimaju zadivljujuće jedinstvene osobine Moto Guzzija. Proširenje proizvodnih kapaciteta koji će pratiti stalni rast potražnje biti će dio potpuno novog pristupa plana Mandella.

Uz novu tvornicu, projekt će sadržavati i nove konferencijske prostore za organizaciju zatvorenih i otvorenih događaja te hotel i restoran koji upotpunjuju ponudu za posjetitelje iz cijelog svijeta. Radovi će početi krajem 2021. te će biti dovršen u prvoj polovici 2025. godine.

Moto Guzzi zajednica spaja se novim V100 Mandello motociklom koji je tijekom događaja ekskluzivnu svjetsku premijeru. Zadivljujuće linije motocikla, najnapredniji agregat i vrhunska tehnologija uvode Moto Guzzi u sljedećih sto godina.Službeno predstavljanje bit će 23. studenog 2021. na međunarodnom sajmu motocikala EICMA u Milanu.

Prethodni članak1961-2021: 60 godina Yamahe u GP-u
Sljedeći članakPiaggio MP3 400 HPE Sport