Scorpion kacige

Jedan od brzorastućih brandova na tržištu kaciga je Scorpion. Iako vam samo ime vjerojatno ne govori puno o proizvođaču čije je sjedište u Francuskoj, možda će vam biti bliže ako kažemo da je brand razvila tvtrka KIDO s tvornicama u Kini i Koreji i koja već 30 godina proizvodi za gotovo sve eminentne proizvođače motociklističke opreme. Na listi klijenata možemo spoemnuti samo neke: Dainese, Alpinestars, RS Taichi, BMW, Bombardier, Harley Davidson…

Scorpion je prisutan i u motosportu, gdje prati teamove i organizacije u cestovnom motociklizmu (Endurance, MotoGP, SBK…), u off roadu (WEC, Cross, Free style…), kao suorganizator sudjeluje i u raznim priredbama poput Erzberg rodea i Red Bullovim eventima. Danas je popularan i termin ambasadora gdje Scorpion surađuje sa Serge Nuquesom, najluđim od cijele redakcije poznatog francuskog Moto Journala.

Scorpion  je već neko vrijeme prisutan i u Hrvatskoj a od poznatijih vozača povjerenje su mu poklonili Nenad Šipek, Tomislav Marić, Dejan Opet, Tihomir Kotarski i Nino Šarin-Paky.

Kao i svi veći proizvođači zaštitnih kaciga i Scorpion nudi širok asortiman koji pokriva sve zahtjeve kupaca, od kaciga za skutere, sve traženije modularne kacige, pa sve do vrhunskih racing proizvoda kao što je EXO 2000 AIR, novitet za 2013. godinu, model koji je razvijen u suradnji sa Scorpionovim trkačima u cestovnim utrkama i predstavlja vrh ponude. Školjka je napravljena od 5 slojeva materijala kojim dominira TCT, kompozitni materijal razvijen upravo u Scorpionovim pogonima. Pinlock, antialergijska podstava na vađenje, funkcionalan ventilacijski sustav, kwikfit sistem unutrašnjosti za što jednostavnije stavljanje naočala… prisutni su svi danas traženi elementi a posebno treba naglasiti AIRFIT system koji ima samo Scorpion a sastoji se od zračnih jastučića unutar podstave koje sami možete podesiti prema obliku glave i lica te na taj način savršeno personalizirati svoju kacigu. AIRFIT nije ograničen samo na top modele, sastavni je dio gotovo cijele palete Scorpion kaciga.

Isto vrijedi i za enduro-cross kacige koje su vrlo brzo prepoznate među hrvatskim vozačima. Modeli VX 20 AIR i VX 15 AIR zadovoljavaju sve potrebe vrhunske cross kacige s novim vizirom koji smanjuje podizanje na većim brzinama, učinkovitim ventilacijskim sustavom, širokim otvorom za sve vrste naočala i trakom koja onemogućuje njihovo spadanje. VX 20 AIR dolazi serijski s besplatnom dodatnom podstavom.

Još jedna pogodnost leži u tome što Scorpinon kacige daju trogodišnje jamstvo uz besplatne rezervne dijelove. Cijelu kolekciju Scorpion kaciga možete pogledati na stranicama Moto Opreme, http://www.moto-oprema.hr/kacige-c-119 uz poseban popust posjetiteljima portala motori.hr za koji se možete javiti na mail [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakMedialub – ulja i potrošni materijal
Sljedeći članakRough Crafts Crowned Stallion