Stiže novi Ducati Hypermotard 950 SP 2022

Ducatijevoj bogatoj ponudi novih modela za predstojeću sezonu pridružio se i Hypermotard 950 SP kojeg krasi novi dizajn, ovaj puta još agresivniji, s novim grafikama inspiriranim zabavnim supermoto svijetom i u bojama MotoGP modela.

Fun bike, kategorija u koju svrstavamo i Hypera, sve je više na udaru ali potražnja za prestižnim Ducatijevim modelom ne jenjava tako da proizvodnja ide dalje. Zasigurno dio zasluge leži i na Ducatijevim inženjerima koji se za svaku sezonu potrude značajno osvježiti i poboljšati ovaj atraktivan primjerak. Kako i doliči najjačem modelu, SP uključuje Ohlins ovjes, Marchesini felge i puno elektronike pojačane Ducati Up&Down EVO Quickshifterom.

Nije nešto što će puno mučiti buduće vlasnike ali ne smijemo zaboraviti da agregat na novom modelu zadovoljava stroge EURO 5 ekološke norme. Zapremine je 937 ccm a usprkos striktnim normama zadržao je snagu od 114 KS i okretni moment od 96 Nm. Podosta smo se družili s prošlim modelima i sa sigurnošću možemo potvrditi da se radi o optimalnom omjeru koji nije zahtijevao korekcije, čak niti one marketinške. Mjenjač na novom Hyperu je također unaprijeđen te omogućuje lakšu promjenu brzina ali i ponekad dosadno tražene neutrala prilikom čestog stajanja u gradskom prometu.

Proizvodnja novog Hypermotarda već je počela a prvi primjerci se očekuju negdje na ljeto. Niti Ducati nije pošteđen globalnih problema s dostavom pojedinih komponenti tako da će i broj primjeraka koji će odmah doći na tržište limitiran, stoga savjetujemo posjet Ducati salonu kako bi što prije dogovorili svoj primjerak.

Prethodni članakConcept EQT by Mercedes-Benz
Sljedeći članakMV Agusta predstavila limitirani Rush