Sport — 07 veljače 2020 -

Dok su sunarodnjaci dobro nam poznatog susjeda Davida Brivia duboko spavali, on se u Sepangu pripremao za prezentaciju tvorničkog Suzuki Ecstar MotoGP teama i novog modela GSX-RR, po mnogima jednog od najljepšeg motocikla na gridu kraljevske klase. Premda je Suzuki pauzirao neko vrijeme u MotoGP-u što je vidljivo u pokušaju rezultatske nadoknade i kaskanja za Hondom i Yamahom, prošla godina je za ekipu iz Hamamatsua završila više nego dobro. Suzuki je pokazao da može biti strahovito brz i na samom vrhu a simpatije publike odnijeli su Joan Mir i Alex Rins, vozači koji će i ove godine jahati na plavoj strijeli.

Davide Brivio imao je uvodnu riječ a pridružili su mu se i Shinichi Sahara, MotoGP Project leader i Technical Manager Ken Kawauchi. Apostrofirao je dvije prošlogodišnje Rinsove pobjede što je i bio glavni cilj za prošlu godinu, pokazati progresiju u radu i u konačnici da već sad mogu do samog vrha. Logično, ove sezone moraju ljestvicu dići još malo više i pokazati kontinuitet u nastupima, pogotovo kada pri tome slave 60. godišnjicu utrkivanja. Sjećamo se da su Suzukiji u početnim fazama utrka prošle sezone bili među vodećima ali bi u većini slučajeva izgubili onu oštrinu za finalnih par krugova.

Entuzijazam kod Suzukijevih pilota možda je i među najvišima na gridu. Alex Rins je s dvije pobjede i sam sebi dokazao da može dok je svoju rookie sezonu 22-godišnji Joan Mir iskoristio da na najbolji mogući način upozna novu klasu. Pomoć im stiže i od inženjera koji su prema Briviovim riječima, već od završetka sezone radili na poboljšanju ne samo agregata nego i ostalih komponenti gdje su primijetili da ima najviše prostora za napredak.

Koliko su uspjeli, pokazali su već prvi testovi u Sepangu gdje su nakon trodnevnog testa postignuta vrlo dobra vremena: Rins je završio trećeplasirani s odvoženih 1.58.450 dok je Mir nešto sporiji ali također među prvih deset s vremenom od 1.58.736.

Share

Povezane novosti

WSBK – Jerez 2020

WSBK – Jerez 2020

01 kolovoza, 2020
MotoGP – Jerez 2020

MotoGP – Jerez 2020

19 srpnja, 2020
Aprilia u WSBK 2020

Aprilia u WSBK 2020

17 srpnja, 2020
Dovi i Petrux

Dovi i Petrux

25 lipnja, 2020
Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020

About Author

mate