Italjet Dragster uskoro ponovno na cestama

Nekada davno, početkom ere skutera jedno od zvučnijih i popularnijih imena bilo je i ono Italjet a na spomen modela Dragster prva asocijacija bila je dizajn. Točnije, talijanski specifični dizajn Dragstera rijetko koga je ostavljao ravnodušnim. Prošlo je od tada dosta godina i Dragster je gotovo nestao s ceste uz povremeno pojavljivanje u tragovima na “Njuškalu”. Nakon brojnih promjena u poslovanju, s novim vlasnicima i upravom, Italjet Dragster pojavio se na EICMA-i 2019 i odmah zaintrigirao svjetsku javnost.

Dragster “Made in Italy” ponovno je pokrenuo proizvodnju Urban Superbike serije s inicijalnih 499 komada naziva “First Edition” koji su doslovno planuli. Kao što obično biva s talijanskim ekskluzivnim, ili u ovom slučaju barem dizajnom ekstravagantnim proizvodima, najveći odaziv kupaca bio je upravo u Japanu iako njegova popularnost nije ograničena samo na Daleki istok. Primjerak više traži se u cijelom svijetu a uz Japan prednjače, Njemačka, Velika Britanija, Tajvan, Koreja, Indonezija, Filipini…

Modela su kao i nekada dva, 125 ccm s izvoznom cijenom od 4.900 EUR te jači 200 ccm i cijenom od 5.400 EUR. Prema najavi, proizvodnja kreće u svibnju. Nadamo se da će se naći neki hrabri uvoznik i za našu malu državicu kojega će popratiti i neki novi klinci kao što se to dogodilo 1989. godine kad je Dragster prvi puta predstavljen.

Prethodni članakTurbulentni MotoGP tjedan iza Yamahe…
Sljedeći članakSuzuki Ecstar MotoGP Team 2020