Suzuki Hayabusa 2021

Za predstojeću sezonu stiže nova Hayabusa a treća generacija odlikuje se brojnim novostima. Činjenica da Suzuki u tom segmentu motocikala više zapravo i nema konkurenciju dozvolila je da se inženjeri ovaj put ne koncentriraju isključivo na težinu i maksimalnu brzinu odnosno traženje dodatnih performansi već su novu Hayabusu doradili u brojnim detaljima.

Deklarirana težina je 264 kg, što je 4 kg više nego na prethodniku, tako da uopće nije loše što je novi model opremljen Brembo Stylema kliještima. Tu je i obilje modernih pomagala koja uključuju „pametni“ ABS, kontrole proklizavanja, propinjanja na stražnji kotač i kočenja motorom te dvosmjerni quickshifter, ali i sustav za pomoć pri kretanju uzbrdo i tempomat, kao i mogućnost da sami sebi postavite neko ograničenje maksimalne brzine.

Jasno, Hayabusu uvelike određuje dizajn, oko kojeg se lome koplja još otkad je 1999. godine prva generacija stigla na tržište. U Suzukiju ni tu nisu željeli previše toga mijenjati, nego su samo odradili evoluciju. Pritom su sve linije potpuno nove i nešto manje zaobljene nego na prethodniku, a cijela priča započinje šiljatijim LED prednjim svjetlom i LED pokazivačima smjera integriranim u usisnike zraka. Novo je i stražnje svjetlo, koje potpuno drugačije nego na dosadašnjim modelima i sasvim sigurno predstavlja dizajnerski element o kojem će se najviše raspravljati.

Prethodni članakYamaha cjenik 2021 i posebna ponuda
Sljedeći članakYamaha Tracer 9 & Tracer GT