Yamaha Tracer 9 & Tracer GT

Nakon predstavljanja novog MT-09 za slijedeću sezonu, red je došao i na povišenu, komotniju, putnu verziju. Nakon pet godina i dvije generacije, dosadašnji naziv Tracer 900 postaje Tracer 9 a novi model dostupan je u dvije izvedbe: standardnoj i GT koja dolazi s elektronskim pouaktivnim KYB ovjesom, quickshifterom u oba smjera, bočnim koferima, grijanim ručkama i adaptivnim svjetlima.

Agregat novog modela već smo virtualno upoznali, tri cilindra i povećana zapremina na 889 ccm isporučuju 119 KS. Poboljšan je i položaj vozača pri čemu su postali podesivi svi segmenti ergonomskog trokuta: sjedalo u dvije pozicije iako je već serijski spušteno za 15 mm u odnosu na prethodnika, upravljač za 9 mm horizontalno te 4 mm vertikalno i oslonci za noge 15 mm vertikalno. Listi podesive opreme se pridružio i vjetrobran koji je moguće podići za 5 centimetara.

Atraktivnom novom izgledu Tracera 9 dobrim dijelom doprinosi i futuristička instrument ploča sastavljena od dva TFT zaslona. Po pitanju elektronike, uz standardni tempomat i četiri moda paljenja, novost je sigurnosni paket koji uz kontrolu trakcije i proklizavanja prateći ponašanje motocikla u šest osi, od sada u kalkulaciju uzima i nagib motocikla.

Očekivani dolazak, ovog više nego popularnog modela u Hrvatskoj, predviđen je za kraj prvog kvartala 2021 međutim vjerujemo da će se prvi primjerci pojaviti i znatno ranije.

Prethodni članakSuzuki Hayabusa 2021
Sljedeći članakRossi smatra da je Dorna prekršila svoja pravila