Rossi smatra da je Dorna prekršila svoja pravila

Valentino Rossi je izjavio da ne razumije zašto su promotori MotoGP-a, Dorna Sports, dopustili Marcu Marquezu povratak samo nekoliko dana nakon operacije ruke koju je slomio u Jerezu prošle godine. Marquez je slomio desnu nadlaktičnu kost u padu tijekom otvaranja sezone na Velikoj nagradi Španjolske prošlog srpnja i odmah nakon toga podvrgnut je operaciji, prije nego što je dobio dozvolu za vožnju već sljedećeg vikenda na Velikoj nagradi Andaluzije.

Nanijelo mu dodatnu štetu

Nakon što je Marquez dobio dozvolu za nastavak natjecanja, ona se samo još dodatno pogoršala te je vozač morao na još dvije dodatne operacije što je rezultiralo time da šesterostruki svjetski prvak mora propustiti čitavu sezonu. U intervjuu koji je Rossi dao za Corriere della Sera navodi kako je Dorna prekršila pravila koja je donijela sama, a tiču se zaustavljanja preranih povrataka nakon ozljeda. Ona su donesena nakon povratka Jorgea Lorenza u 2013. godini, samo 48 sati nakon operacije slomljene ključne kosti.

Rossi vjeruje da će se Marquez vratiti još jači

Marquezova zadnja operacija je bila u prosincu i vrlo vjerojatno će zbog nje morati propustiti nekoliko utrka na početku 2021. godine, iako iz Honde još nisu predočili nikakav raspored i vrijeme njegovog povratka. Rossi vjeruje kako će se Marquez vratiti još jači nego prije, ali ne gleda na njega kao na svog najvećeg protivnika te priznaje kako mu je nemoguće oprostiti Marquezu zbog događaja koji su se odvijali 2015. godine. Podsjetimo, Talijan još vjeruje kako su se Marquez i Lorenzo udružili kako bi osigurali da Rossi neće osvojiti titulu iako je bio favorit po kladionicama kao 22bet te godine što je rezultiralo u njihovom poznatom okršaju u Sepangu. Osvrnuo se kratko i na ta događanja:

“Žao mi je što trenutno nije u mogućnosti voziti jer znam koliko mu to znači, kao i svima nama. Vjerujem kako će kada ozdravi biti čak i bolji nego prije. Ono što mi je učinio neću mu nikad oprostiti. Kad se prisjetim tih dana, mislim da se još uvijek osjećam isto kao i tada, iako je prošlo već šest godina. Ne vjerujem da ću ikada promijeniti kako se osjećam o 2015. godini i Marquezu.”

Talijan još nije donio odluku o nastavku karijere

Desna ruka Valentina Rossija, Uccio Salucci, izjavio je kako deveterostruki svjetski prvak još nije odlučio hoće li se utrkivati i u 2022. godini. Prema procjeni Saluccija, Rossi će tu odluku donijeti nakon šest ili sedam odvoženih utrka ove nadolazeće sezone.

Rossi je postao dio tima Petronas za ovu godinu nakon što je potpisao ugovor koji produžuje njegovu MotoGP karijeru za još jednu sezonu. On je od 2004. do 2011. godine vozio za Yamahu, kada se odlučio voziti dvije sezone za Ducati, a nakon njih vratio se Yamahi u kojoj je bio do 2020. godine. Salucci navodi kako je Rossi imao odlično kreiran raspored za 2020. godinu, ali mu ga je uvelike upropastila pandemija koronavirusa te će sada morati isti primijeniti za ovu sezonu. U intervjuu za Sky Sports u Italiji Salucci je izjavio:
“Odluka će ponajprije ovisiti o samim utrkama. Nakon njih šest ili sedam, razmotrit ćemo situaciju i vidjeti zabavlja li se Rossi kao nekada te donijeti pravu odluku o nastavku karijere.”

Sponzorirani članak za motori.hr 2021/Foto: Ilustracija

Prethodni članakYamaha Tracer 9 & Tracer GT
Sljedeći članakMoto Puls Katalog 2021 je na kioscima!