U iščekivanju nastavka MotoGP-a…

Nakon poduže pauze konačno je došlo vrijeme da MotoGP cirkus ponovno otvori svoja vrata i to slijedećeg vikenda, od 17-19. srpnja u Jerezu. U međuvremenu se dosta toga promijenilo a zapravo će se tek nakon završetka preostalog dijela sezone podvući crta i raditi planovi za slijedeću godinu. No o tome ćemo kada za to dođe vrijeme, za sad samo ponavljamo relativno nedavne vijesti…

Veliki Vale tako ulazi u zadnje poglavlje svoje dugogodišnje avanture s tvorničkom Yamahom i nastavlja karijeru u satelitskom timu. Pisali smo već o tome, razlike između tvorničkih i satelitskih timova sve su manje a negdje ih, kao u ovom slučaju, uopće niti nema. Sličnu sudbinu doživio je i tek pristigli Alex Marquez koji nije dobio šansu afirmirati se uz starijeg brata u HRC timu te će slijedeću godinu nastaviti na LCR Hondi. Umjesto njega HRC je doveo Pol Espargara koji tek treba pokazati može li se nositi s, u najmanju ruku, čudnim motorom koji sa starijim Marquezom dominira već godinama. Šteta što u LCRu više nećemo gledati atraktivnog Cala Crutchlowa.

Kako bilo, slijedeći vikend GP se vraća na stazu i to utrkom u Jerezu ali u “novonormalnim” uvjetima. U konkretnom slučaju to znači znatno reduciran broj ljudi prihvaćanjem zadanih protokola, bilo u paddocku, bilo na tribinama.

Možda neće biti onakvo kakvim smo ga navikli gledati ali odlična je vijest da se prvenstvo nastavlja te se nadamo da će sve proći u najboljem redu kako ne bi došlo do novog prekida.

Prethodni članakEnduro na vojni način
Sljedeći članakAprilia u WSBK 2020