Veliki povratak Lancie

Nakon perioda stagnacije i preživljavanja na jednom gradskom modelu, nekada vrlo popularni brand poznat ponovno se vraća u život. Objavljeni desetogodišnji plan u sklopu grupacije Stellantis starta 2024. godine predstavljanjem četvrte generacije modela Ypsilon, slijediti će u 2026. godini predstavljanje SUV modela Aurelija, dok se treći novitet najavljuje za 2028. godinu, a riječ je o novoj generaciji Delte.

Novi Ypsilon biti će dostupan u hibridnoj i električnoj izvedbu dok će bazu naći u gradskim modelima Stellantis grupe – Peugeotu 208 i Opel Corsi. Aurelia je ime koje je Lancia već koristila a ovaj put će iza njega stajati moderni SUV srednje klase. Neslužbene informacije govore o tome da će biti riječ o isključivo električnom modelu. Za razliku od Aurelije, Delta će dolaziti u poznatom obliku, odnosno kao kompakt s 5 vrata, a postoji mogućnost da će svojim oblikom podsjećati na najuspješniju generaciju Delte iz 80-ih godina prošlog stoljeća. No za razliku od nje vozit će isključivo na struju.

Zajedno s novim modelima, očekuje se i širenje mreže na EU tržištu koje bi moglo biti bogatije za stotinjak novih prodajnih salona u 60 velikih gradova. Vijesti zvuče odlično a nadamo se da će se planovi i ostvariti i da ćemo vidjeti nove modele “Talijanskog Mercedesa” i na cestama.

Prethodni članakDucati Panigale V4S za 2023. opremljen novim paketom elektronike
Sljedeći članakWSBK – Donington 2022