Vespa – 75 godina i 19 milijuna prodanih primjeraka

DOK SLAVI 75. ROĐENDAN, VESPA JE PREŠLA GRANICU OD 19 MILIJUNA PROIZVEDENIH PRIMJERAKA, UKLJUČUJUĆI GOTOVO DVA MILIJUNA U ZADNJEM DESETLJEĆU

TO JE 10 MILIJUNA PRIČA MLADIĆA I DJEVOJAKA, CIJELIH GENERACIJA KOJI SU SANJALI O SLOBODI I DOBILI JE SA SVOJOM VESPOM

DANAS, VESPA JE LEGENDA KOJA JE NADMAŠILA SVOJU FUNKCIJU JEDNOSTAVNOG, ELEGANTNOG PRIJEVOZNOG SREDSTVA I POSTALA IKONA STILA, MODE I DIZAJNA

GLOBALNA MARKA, PRISUTNA U 83 DRŽAVE NA SVAKOM KONTINENTU, VESPA PROŽIVLJAVA JEDAN OD NAJSJAJNIJIH TRENUTAKA SVOJE POVIJESTI, SPOSOBNA PONOVNO SE RODITI I ZADRŽATI ISTE VRIJEDNOSTI, UVIJEK OSTATI MLADA, SUVREMENA I ORIGINALNA

Vespa slavi 75 godina i veliku prekretnicu od 19 milijuna proizvedenih primjeraka od proljeća 1946. Vespa proizvedena kao 19 milijunta je GTS 300 75th posebno slavljeničko izdanje, sastavljena u tvornici u Pontederi gdje se Vespe proizvode bez prekida od 1946. godine.

19 milijuna Vespi je jednako toliko priča mladića i djevojaka diljem svijeta koji su dobili slobodu na najomiljenijem skuteru na svijetu. Vespa ih je pratila u životu te utjelovila njihove osjećaje i želju za slobodom. Budući da je Vespa dio naše kulture, sastavni je dio naših života i mašte mnogih generacija Talijana, Europljana, Amerikanaca, Afrikanaca i Azijata. Danas, Vespa je jedan od onih rijetkih proizvoda koji su stalni dio našeg svakodnevnog života.

Ovaj izvanredni trenutak Vespa je doživjela u najsjajnijem vremenu svoje povijesti. Prodaje se u 83 zemlje, na svakom kontinentu, najpoznatije je i najomiljenije vozilo na dva kotača na svijetu. Već neko vrijeme, Vespa je nadmašila svoju funkciju jednostavnog, elegantnog prijevoznog sredstva i postala globalna marka, simbol talijanske tehnologije i stila koji povezuje milijune obožavatelja.

Ponuda modela koja se stalno mijenja i upotreba najnovijih tehnologija, jedinstveni stil, transcendentna moda i trendovi te vješta reinterpretacija vlastitog identiteta koji ostaje vjeran svojim originalnim vrijednostima samo su neki od razloga uspjeha koji se mjeri jednim milijunom i 800 tisuća proizvedenih vozila u zadnjih deset godina.

Na polovini prvog desetljeća novog tisućljeća godišnja proizvodnja Vespe kretala se oko 50 tisuća i od tada, stalni, spektakularni rast doveo je do preko 100 tisuća u 2007. i 200 tisuća u 2018. godini.

Na pragu svog 75. rođendana, Vespa je globalna marka kao nikad do sada, pravi građanin svijeta te se proizvodi na tri lokacije: u Pontederi, mjestu gdje se Vespe za europska i zapadna tržišta proizvode bez prestanka  od 1946., u Vinh Phucu u Vijetnamu gdje se rade Vespe za lokalno tržište i tržišta dalekog istoka te u Indiji, u najsuvremenijoj tvornici u Baramatiju, otvorenoj u travnju 2012., gdje se proizvode Vespe za indijsko tržište.

Za svoj 75. rođendan, posebna serija, Vespa 75th, napravljena je za modele Vespa Primavera (50, 125 i 150 cm³) i Vespa GTS (125 i 300 cm³) dostupne samo u 2021. godini.

Šasija Vespe 75th obojana je u metalik žutu 75 boju. Osmišljena je posebno za ovu novu izvedbu kao suvremena interpretacija nijansi boja iz 1940-ih.

Prethodni članakIdu li i gume na listu čekanja?
Sljedeći članakPOSEBNA PONUDA ZA OBLJETNICU LEGENDARNIH BMW GS MOTOCIKALA