WSBK – Imola 2017

Race1:

Nakon izvrsne vožnje u kvalifikacijama i osvojenog Pole positiona, Davies je istim ritmom nastavio i u utrci. Već od samog starta poveo je utrku i nije dozvolio nikome da mu se približi. Već nakon dva kruga prednost je iznosila oko 1,4 sekunde. Iza njega je odlično startao i Melandri koji je u početnoj fazi utrke pokušavao pratiti Daviesov tempo ali Rea se na kraju ipak izborio za drugo mjesto. S obzirom da je utrka prekinuta šest krugova prije kraja uslijed Lavertyjevog pada pri čemu se Aprilia zapalila, Melandri je sretno osvojio treće mjesto s devet sekundi zaostatka odnosno s prednošću od 0,7 ispred četvrtoplasiranog Sykesa. Sreća da je Laverty bio priseban i odlično reagirao pravovremenim skokom s motocikla jer su posljedice mogle biti ozbiljne kao što je vidljivo i na snimci.

Fores je s trećim Ducatijem za Barni racing osvojio peto mjesto a šestoplasirani bio je Camier na MV Agusti. Slijedili su Yamahini vozači vd Mark i Lowes koji je sudjelovao u Lavertyjevom padu ali je ostao na kotačima i osvojio osmo mjesto. Poredak u prvih deset prve utrke u Imaoli zaključili su Ramos na Kawasakiju i Bradl na Hondi.

 

 

 

Race2:

Uvjetno rečeno “penalizaciju” obrnutog redoslijeda poretka prve utrke najbolje je osjetio Davies na nedjeljnoj utrci. Dok je Sykes ispred Melandrija poveo a Rea bio na petom mjestu, Davies je pokušao u prvi zavoj ući s unutarnje strane no velika gužva izgurala ga je do 11. mjesta. Brzo je nadoknadio dvije pozicije no tada je pokazana crvena zastava zbog ulja na stazi nakon što je eksplodirao motor jednog od privatnih Kawasaki timova.

Gotovo da možemo reći da se isplatilo gledati ponovljeni start s obzirom na ono što se događalo u početnim krugovima, od međusobnog pretjecanja do izbjegavanja saniranih lokvi ulja. Nakon četiri kruga vodio je Sykes ispred Daviesa, Ree, Foresa, Melandrija. Do pada je drugo mjesto držao odlični Camier.

Davies je svakim krugom smanjivao Sykesovu prednost dok ih je Rea pratio s nekih 1,6 sekundi zaostatka. S obzirom na odvožena vremena bilo je neupitno da će Davies napasti Sykesa što se i dogodilo dva kruga kasnije. Zanimljivo borbu vodili su i timski kolege Lowes i vd Mark za šesto mjesto.

Do kraja utrke Davies više nije ispuštao prednost te je uspio osvojiti prvu dvostruku pobjedu sezone. Rea je uspio proći Sykesa a zanimljivo da je Melandri veći dio utrke bio na repu Foresu no do kraja nije uspio probiti se na četvrto mjesto. Lowes je obranio šesto mjesto a vd Mark se morao zadovoljiti devetim s obzirom da su ga prestigli Laverty na Apriliji i Torres na BMWu.

WSBK prvenstvo nastavlja se za dva tjedna na Doningtonu gdje je Rea zadnje četiri godine upisivao dvostruke pobjede. Vidjet ćemo može li netko prekinuti niz…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakVespa pokloni i kolekcija za 2017
Sljedeći članakNovi Moto Puls na kioscima!