WSBK – Imola 2019

Konačno jedno iznenađenje i naznaka zanimljivog vikenda u Imoli, Davies je s odvoženih 1.45.180 osvojio Pole position ispred Ree i Bautiste. Iako je na neki način postalo neuobičajeno da Bautista već na treninzima i kvalifikacijama nije bio najbrži, treba napomenuti da se radi o stazi na kojoj, barem službeno, još nije vozio. Iz drugog reda startali su Haslam, Lowes i Sykes.

Rea je najbolje startao i poveo utrku. Davies je bio odmah iza njega i pripremao napad no već nakon samo nekoliko zavoja morao je odustati zbog tehničkog problema. Bautista je na drugom mjestu od samog početka zaostajao za vodećim Reom a razlika je svakim krugom samo rasla. Iza njih je ostao Sykes, nakon njega i četvorka koja je vodila međusobnu borbu za četvrto mjesto: vdMark, Lowes, Haslam i Razgatlioglu.

Turčin je bio najbrži i s posljednjeg mjesta u grupi probio se na prvo a nakon Sykesovog odustajanja zasluženo došao i do mjesta na podiju. Nije bilo lako jer mu je vd Mark disao za vratom cijelo vrijeme, odmah iza njega grešku je čekao i Haslam no niti jedan od njih nije ju dočekao.

Aktualni svjetski prvak zabilježio je prvu pobjedu sezone i to s oko 10 sekundi prednosti. Nažalost Davies nije mogao opravdati Pole position i u utrci. Sutra su na programu dvije utrke, Superpole u 11.00 i druga utrka u 14.00. Prognoza najavljuje kišu…

“Sprint” utrku na većem dijelu suhoj stazi poveo je Davies  ispred Ree, Bautiste i Haslama međutim već u drugom krugu na kočenju je napravio pogrešku koja ga je stajala dvije pozicije. Rea je prelaskom u vodstvo počeo odlaziti. U grupi je ostao i Davies dok su u drugoj grupi, u tom trenutku s nešto više od sekunde zaostatka, bili Haslam, vdMark, Lowes i Razgatlioglu. Navedeni poredak druge grupe trajao je dva kruga koliko je Razgatliogluu bilo potrebno da prođe Haslama i Lowesa. Vd Mark je ostao nedodirljiv do kraja utrke i osvojio četvrto mjesto. Za razliku od subote, Turčin nije mogao zadržati plasman te su mu Haslam i Lowes vratili u završnici.

Rea je držao svoju sekundu prednosti ali zato je Davies  svakim krugom bio sve bliži Bautisti. Napao je i prošao ulaskom u zadnja četiri kruga. Nastavio je u jakom ritmu i polako smanjivao razliku do Ree no ipak je razlika od cca 1,5 sekundi protiv aktualnog prvaka bila prevelika pa se morao zadovoljiti drugim mjestom.

Nažalost, zbog loših vremenskih uvjeta otkazana je druga utrka tako da je slijedeće WSBK druženje za nešto manje od mjesec dana u španjolskom Jerezu.

Prethodni članakOtvorenje novog Harley Davidson centra
Sljedeći članakBogata nagrada uz novi Ducati