WSBK – Jerez, test 2020

Prvim testovima u Jerezu počela je nova WSBK sezona. Sa četiri crvene zastave, brojnim padovima i jakom kišom, Haslam je napravio najbolje vrijeme prvog dana testiranja na stazi Circuito de Jerez – Angel Nieto.

Vrativši se u akciju sa punom tvorničkom postavkom, Team HRC odlično se predstavio na svom prvom javnom nastupu. Leon Haslam je tijekom cijelog dana testiranja nadmašio sva druga vremena, dok je Alvaro Bautista pao u zavoju br. 6 ranije ujutro. Michael van der Mark je prije pada imao odlično drugo vrijeme, a Toprak Razgatliolgu završio je osmi, nastavivši prilagodbu na svoju novu YZF R1.

Vodeći vozač iz neovisnih timova bio je Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team), s tim da je Amerikanac impresionirao svojim drugim posjetom Jerez stazi i završio kao treći. Suigrač i novajlija Federico Caricasulo bio je deveti. Talijan je napravio najviše vremena na mokroj stazi i nešto manje od dvije desetinke sekunde zaostatka iza Razgatlioglua. Scott Redding je testirao nove dijelove šasije i motora i tako se smjestio na četvrto mjesto. Nakon dva pada Chaz Davies ostao je na 15. poziciji. Tom Sykes također je imao u planu testirati dijelove nadogradnje šasije, novu konfiguracija stražnje vilice i stražnjih amortizera. Međutim, s mokrim krugovima malo toga je uspio isprobati.

S druge strane garaže, Eugene Laverty poboljšavao se tijekom cijelog dana; Sykes i Laverty završili su na 6 i 13. mjestu. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) odlučio je ne forsirati po kiši i napravio je samo par krugova, dok je Alex Lowes bolje iskoristio mokre uvijete za prilagođavanje novom motoru i završio na sedmom mjestu.

1. Leon Haslam (HRC Team) 1’52.149 2.)

2. Michael van der Mark (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) +0.031

3. Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) +0.064

4. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0.359

5. Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha) +0.511

6. Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.948

Drugog dana vremenske prilike su i dalje bile nopovoljne ali se sredinom dana pokazalo sunce što je bilo dovoljno da Rea izađe i u nekoliko odvoženih krugova postavi novo najbolje vrijeme. Osim njega, odličan je bio i Toprak a Redding je također došao do trećeg mjesta s novim Ducatijem V4R.

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’40.983 (19 laps)

2. Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) +0.231 (42 laps)

3. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0.424 (43 laps)

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.659 (44 laps)

5. Michael van der Mark (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) +1.724 (43 laps) 6. Leon Haslam (HRC Team) +1.814 (32 laps)

Prethodni članakDucati MY 2020 u Zagrebu!
Sljedeći članakPredstavljen Yamaha WSBK team