Predstavljen Yamaha WSBK team

Yamaha je predstavila svoj službeni WSBK team za sezonu 2020 u kojem će glavnu ulogu igrati prošle godine sve bolji Michael vand der Mark i njegov novi timski kolega Toprak Razgatlioglu. PATA Yamaha YZF R1 motocikli prikazani su u novim aerodinamičnim oplatama koje su gotovo identične prošlogodišnjim – tradicionalno plava boja s obilježjima sponzora koji su ih pratili i u prošloj sezoni.

PATA ulazi već u petu sezonu s Yamahom, nakon što smo ih gledali u Hodinim bojama, a prije toga njihov logo nalazio se na Ducatiju i Apriliji. Sylvain Guintoli i Alex Lowes bili su prvi njihovi vozači. Van der Marku ovo će biti čevrta sezona dok je Razgatlioglu došao u WSBK prije tri godine i nakon suradnje s Kawasakijem od ove godine odlučio okušati svoje mogućnosti i na Yamahi.

S potpuno novim motorom i dva mlada vozača željna uspjeha, Yamaha je postavila visoki cilj i otvoreno pretendira na naslov. Van der Mark i Razgatlioglu upisali su pobjede u prošlim sezonama, pokazali da mogu i znaju tako da će konkurencija zasigurno s njima imati problema.

Osim PATA Yamaha, na gridu će biti i GRT Yamaha WSBK Junior team i Ten Kate Racing također u istim bojama kao prošle godine. Oba tima bila su vrlo uspješna u režiji Marca Melandrija i Sandra Cortesea. Ove sezone GRT boje braniti će Federico Caricasulo i američki vozač Garrett Gerloff dok za Ten kate nastavlja Loris Baz koji prošle godine morao propustiti dobar dio sezone zbog ozljeda.

Prethodni članakWSBK – Jerez, test 2020
Sljedeći članakTurbulentni MotoGP tjedan iza Yamahe…