WSBK kalendar 2021

Objavljen je provizorni kalendar WSBK za 2021. godinu koji će u slučaju pogoršanja situacije s pandemijom biti podložan promjenama. Za sada je navedeno 13 utrka od kojih jedna još nije potvrđena odnosno ostao je otvoren datum održavanja. Poput Estorila koji je zatvorio prošlogodišnju sezonu, planiran je i povratak u Indoneziju prvi puta nakon 1997. godine.

Prvih devet utrka voziti će se u Europi, početak kreće u Assenu krajem travnja, nastavlja se u Estorilu da bi nakon toga slijedile staze u Španjolskoj (Aragon) te Italiji (Misano) i Engleskoj (Donnington). Utrke bi se vozile do početka srpnja nakon čega slijedi ljetna stanka a onda nastavak prvenstva u rujnu.

Nastavak je planiran u Francuskoj, zatim dvije utrke u Španjolskoj te u Portugalu početkom listopada čime bi se završio Europski ciklus a WSBK prvenstvo bi se nastavio na drugim kontinentima. Prva utrka trebala bi se održati u Argentini na stazi Circuito San Juan Villicum nakon čega je u kalendaru Indonezija na Mandalika International Street Circuit koja tek treba proći zahtjevnu FIM homologaciju. Kraj sezone vozio bi se na mnogima još uvijek najatraktivnijoj stazi Phillip Island u Australiji što tek treba biti potvrđeno.

Do tada nas očekuju predsezonska testiranja od kojih je slijedeće na programu već ovaj tjedan, u Jerezu, gdje će 11 WSBK vozača na čelu s aktualnim prvakom Reom krenuti s pripremama za sezonu. Vozi se srijeda i četvrtak od 10 do 18 sati.

Prethodni članakYamaha Tracer 9 & Tracer GT
Sljedeći članak2021 Aprilia Tuono V4 i RSV4