WSBK – Misano 2016

M_243-2048-(50242_p8_action)_full

 

Popularna rivijera u talijanskom Riminiju ovog je vikenda ugostila WSBK karavanu. Na startu prve utrke u Misanu Rea je poveo dok se između Foresa i Savadorija dogodio kontakt pri čemu je pao Aprilijin vozač. Odlično je startao i Giugliano na trećem mjestu.

U trećem krugu Rea potvrđuje vodstvo najbržim krugom od 1.35.775 a u zadnjem sektoru pali su Hayden i Giugliano. Talijan je nastavio na posljednjem mjestu dok Hayden nije mogao nastaviti utrku. Već tada su Kawasakiji napravili razliku, pratio ih je trećeplasirani vd Mark s nešto manje od 1,l5 sekundi zaostatka dok je iza njega ostao Lowes.

Vd Mark i Lowes su se trudili ostati što bliže vodećima ali zeleni su ubrzali, Sykes je napravio rekord sa 1.35.683 no uskoro Rea skida na 1.35.663. Time se zaostatak vd Marka povećavao u slijedećim krugovima na skoro tri sekunde. Za to vrijeme Davies se probio do osmog mjesta a Giugliano do 15-og. Lowes ubrzo griješ i pada na 12. mjesto dok četvrtu poziciju zauzima Fores no par krugova kasnije Davies mu uzima četvrto mjesto.

U zadnja četiri krug aprvih deset vozača ulazi slijedećim poretkom: Rea, Sykes, vd Mark, Davies, Torres, Fores, Reiterberger, Canepa, Camier, Ramos. Sykes je cijelo vrijeme bio blizu Ree no direktna borba je opet izostala s obzirom da Sykes nije niti jednom pokušao napasti i tako je Rea zabilježio još jednu pobjedu, treće mjesto na podiju osvojio je vd Mark.

Results-page-001

 

Niti na startu druge utrke nije bilo iznenađenja, Sykes i Rea su poveli, na kratko se između njih ubacio Lowes. Nezgodno je pao Reiterberger udarivši u stražnji kotač Daviesa no većih posljedica izgleda da nije bilo. Ubrzo se i Davies našao na podu, preveliki pritisak da stigne vodeće nakon loših kvalifikacija uzrokovao je grešku a u padu je na njega naletio i vd Mark. Obojica su se pokušali vratiti u utrku no Davies je ipak morao odustati. Kao i u prvoj utrci, Sykes i Rea su se vrlo brzo odvajali a Giugliano i Fores su pokušali držati priključak. Lowes je bio peti, nakon greške i skorog pada morao je predati do tada odlično treće mjesto.

Sykes i Rea su jedini vozili ispod .36 i jedino je Giugliano, barem u teoriji,  s 1.3 sekunde zaostatka mogao ugroziti njihovo vodstvo. Rea je cijelo vrijeme bio vrlo blizu Sykesa ali nije napadao, bilo je očito da će čekati samu završnicu osim u slučaju Sykesove greške. Zanimljiva borba vodila se za peto mjesto, Lowes je vodio grupu, napadali su Savadori, Torres i Hayden.

Akcija na vrhu počela je ulaskom u zadnjih pet krugova, kada je Rea prošao Sykesa. Rea je odmah i ubrzao tako da Sykesovo vraćanje vodstva nije bilo izgledno. Niti Giugliano nije pokazivao naznake da bi napao drugo mjesto. U grupi koja se borila za peto mjesto također nije bilo promjena na vrhu, Lowes je još uvijek bio najbrži a Hayden je stigao Torresa. Krug kasnije Lowes griješi te su ga prošla sva trojica. Do kraja više nije bilo promjena u poretku, novih 25 bodova za aktualnog svjetskog prvaka i vodećeg u prvenstvu, Sykes se morao zadovoljiti sa 20 bodova a Davies je nakon ovog vikenda dodatno otežao svoju poziciju u prvenstvu. Nastavak slijedi za dva tjedna u Americi.

 

 

 

 

M_50783_p8_action_full

M_50711_p8_action_full

M_50648_p8_action_full

M_50568_p8_action_full

M_50157_p8_action_full

M_50105_p8_action_full

M_1406-2048-(01450_p8_action)_full

M_50060_p8_action_full

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakStigao je novi Piaggio Medley
Sljedeći članakMotoGP – Assen 2016