WSBK – Qatar 2018

Posljednja utrka sezone nije bila opterećena plasmanima i bodovima s obzirom da je Rea već proslavio još jedan naslov prvaka. Za drugo mjesto natjecali su se Davies i vd Mark. Nizozemac je prvu utrku završio na šestom mjestu, jednom ispred Daviesa, no to nije bilo dovoljno da ga stigne u ukupnom poretku. Na to je utjecala i odluka direkcije utrke koja je zbog lošeg vremena morala otkazati drugu utrku. Ostao je tako nedorečen vikend u Qataru odnosno i sam kraj prvenstva. Nije bilo značajnih mogućnosti promjena poretka ali nedostajao je “službeni” završetak sezone.

Na stazi je Rea ponovno dominirao već od prvih treninga pa do kraja utrke. Neuhvatljiv već jako dugo vremena, htio je još jednom duplom pobjedom završiti sezonu u čemu je nažalost bio onemogućen. Drugi je završio Sykes čime je potvrdio svoje četvrto mjesto u prvenstvu i odvozio svoju zadnju utrku na tvorničkom Kawasakiju. Njegova zamjena u slijedećoj sezoni biti će Haslam iza kojeg je odlična sezona u BSB-u.

Lowes je u Qataru Yamahu doveo na postolje a Laverty ponovno pokazao da se s Aprilijom ipak nešto može napraviti. Nadamo se da će se sve bolji rezultati nastaviti i u slijedećoj sezoni kako bi i nama bila zanimljivija od ove u kojoj je Reina nadmoć uvelike smanjila interes. Jedan od ozbiljnijih pretendenata na podij trebao bi biti i Bautista čija je forma u MotoGPu nagolo skočila nakon objave da odlazi u WSBK. Zadnju utrku na Ducatiju vozio je i Melandri koji će prema zadnjim informacijama karijeru nastaviti na BMWu.

 

Prethodni članakMotoGP – Phillip Island 2018
Sljedeći članakPiaggio Beverly 300 sada još povoljniji