WSBK – Thailand 2016

 

M_hi_R02_Buriram_Rea__GB33114

 

Vikend u Tajlandu započeo je zanimljivim raspletom s obzirom da je Pole position s odvoženih 1.33.452 odvozio vd Mark. Nizozemac u Ten Kateovom timu na kvalifikacijama je iza sebe ostavio aktualnog prvaka Reu i Sykesa dok su se u drugom redu smjestili Davies, Guintoli i Giugliano.

U prvoj utrci su Kawasakiji ipak osvojili prva dva mjesta i nove bodove nakon dugotrajne međusobne borbe. Rea u početku nije uspijevao stići Sykesaa vd Mark se morao zadovoljiti trećim mjestom ali i trećim podijem u tri utrke. Četvrti je završio Davies. Kao što su na vrhu Kawasakiji vodili međusobnu borbu, isto se događalo i u Ducatiju ali uz puno više agresivnosti. Davies i Giugliano pripredili su pravi show u kojem je bolje prošao Davies a Giugliano se nakon izlijetanja i oada u oredzadnjem krugu morao zadovoljiti 18-im mjestom.

Iza Daviesa se iznenađujuće plasirao Nijemac Reiterberger na Althea BMWu. Lowes i Guintoli na Yamahama ostali su na šestom i sedmom mjestu. Za sada se nekako uspijevaju držati blizu vodećih ali vjerojatno su ambicije u Yamahi veće tako da je za očekivati kako će Pata team morati uložiti dodatne napore.

Results-page-001

I u drugoj utrci strahovit start Ree i Sykesa, najvećim gubitnikom može se nazvati Giugliano koji se probijao naprijed ali nakon kontakta Daviesa sa vd Markom ostao zatvoren i dozvolio Yamahama i Haydenu da ga prođu. Nakon toga, već u drugom krugu, formirala se kolona s poretkom: Syakes, Rea, vd Mark, Davies, Guintoli, Lowes, Hayden, Gigugliano… iizmeđu kojih se stvorila pristojna prednost pa nije bilo naznake prolazaka.

Tri kruga kasnije počele su pripreme za napad od strane Ree i Daviesa. Prvo je Davies prošao vd Marka ali Mark je kasnio za vodećim Kawasakijima 2 sekunde dok je Davies u par krugova skinuo na o.5 i dalje se približavao. Sykes nije puštao Reu no motor mu je sve više klizao po stazi. U međuvremenu je Lowes pao. Rea je u zadnjih 8 krugova ušao kao vodeći a Davies se i dalje približavao.

Ubrzo Rea griješi i to koriste Sykes i Davies koji ga prolaze.  Najbrži krug od 1.34.7 vozio je Davies ali to nije bilo dovoljno za zaustaviti Reu u zaletu tako da Davies umjesto probijanja na prvo mjesto ponovo odlazi na treće. Mogli bi reći da do kraja nije bilo promjena u poretku ali zapravo se radilo o tri fantastična kruga u kojima je Sykes gotovo nevjerojatno uspio zadržati prvo mjesto. Rea azavršava drugi, Davies treći, zatim vd Mark, Hayden, Guintoli…

Results-page-001

 

M_hi_R02_Buriram_Sykes__GB32973

M_hi_R02_Buriram_Rea__GB31992

M_53760_p2_action_full

M_0111_P02_Camier_action

M_0018_P02_Savadori_action

M_1-0056_P02_Davies_action

55378_P2_Action-01

 

Prethodni članakNovi Piaggio Liberty
Sljedeći članakIXS HX 215 Techno sa FIDLOCK sustavom zaključavanja