Yamaha pokreće R7 kupove diljem Europe

Yamaha je prije koji mjesec predstavila R7, sportski motocikl tehnički baziran na popularnom nakedu MT-07, ali bogatiji za atraktivne oplate, upside-down vilicu, radijalna kliješta… S obzirom da se radi o sportašu za široke mase, Yamaha pokreće R7 kupove koji će se održavati tijekom slijedeće godine diljem Europe.

Nacionalne ili regionalne kupove trebali bi organizirati lokalni zastupnici Yamahe, a 30 vozača koji će najviše impresionirati na europskoj razini biti će pozvani na SuperFinale, tijekom neke od posljednjih europskih Superbike utrka iduće sezone. Pritom će se u petak voziti treninzi i kvalifikacije, a u subotu dvije utrke.

Za razliku od velike većine zvučnijih kupova koji se pokreću u posljednje vrijeme, R7 Cup nije namijenjen samo mladim nadama, nego se mogu prijaviti i stariji vozači, s ili bez natjecateljskog iskustva, što cijelu priču čini zanimljivijom i potencijalno masovnijom. Ostaje vidjeti hoće li se R7 Cup organizirati negdje i u našim krajevima, u kojima nešto takvo itekako nedostaje.

Moto Puls

Prethodni članakMotoGP – GP America, Texas
Sljedeći članakNovi Moto Puls na kioscima