MotoGP – GP America, Texas

Ponovno je glavna tema bila kvaliteta podloge na stazi blizu Austina u Texasu gdje se vozila velika nagrada Amerike. Previše neravnina i relativna nesigurnost već su poznate teme. Na treninzima se u takvim uvjetima, uz lijeve zavoje, Marquez očekivano snašao najbolje ali je svejedno Bagnaia ispred Quartarara osvojio Pole postion dok se Španjolac u konačnici morao zadovoljiti prvim startnim redom. Iz drugog su krenuli Martin, Nakagami i Zarco.

Kad je Marquez u prvom startnom redu za očekivati je da prvi dođe do prvog zavoja a to se upravo i dogodilo. Slijedeli su Quartararo, Rins, Bagnaia, Martin… Marquez se počeo odvajati ali nije uspijevao odmah napraviti veći odmak. Martin je tada na četvrtom mjestu odvozio najbrži krug i odmah napao Rinsa. Nakon toga na redu je bio Quartararo ali nakon jednog neuspješnog pokušaja malo se primirio. To je iskoristio Marquez koji je konstantno povećavao prednost.

Na pola utrke Marquez je i dalje bio daleko naprijed, iza njega Quartararo i Martin. Nakon njih Miller, Bagnaia i Rins. Jedini izgledni napad bio je između Martina-Millera-Bagnaie. Talijan je prošao Millera, timskim dogovorom, kako bi pomogao u osvajanju bodova u borbi za naslov. Nekoliko krugova kasnije prošao ga je i Rins, ovaj put bez dogovora. Bagnaia je četiri kruga prije kraja prošao i Martina. Promjena na vrhu nije više bilo. Marquezu je pripala nova pobjeda, Quartararu novih 20 bodova a Bagnai podij i minimalna razlika u bodovima u odnosu na Quartarara.

Do kraja prvenstva ostale su još tri utrke, slijedeća u kalendaru vozi se u talijanskom Misanu za tri tjedna gdje bi mogli dobiti novog svjetskog prvaka. Neki bi rekli da je već sada Quartararova prednost nad Bagnaiom nedostižna ali svejedno ćemo pratiti rasplet i nadati se zanimljivim utrkama.

Prethodni članakWSBK – Portimao 2021
Sljedeći članakYamaha pokreće R7 kupove diljem Europe