Yamaha TMAX 530 2017

t-max2017_cover_

Za predstavljanje novog maxi skutera iz Iwate odabran je sajam u Milanu a uz management, jedan od Yamahinih izaslanika bio je i Valentino Rossi. Više od 230.000 prodanih primjeraka i brojne prednosti na usporednim testovima priskrbile su mu nadimak kralja među skuterima. Od slijedeće sezone TMax stiže u tri varijante: TMax, TMax SX i TMax DX. Zajedničko im je da će dijeliti istu tehnologiju, performanse i stil a razlikovati će se u detaljima. Zahvaljujući centralnoj jedinici s različitim mapama paljenja D-Mode, SX namijenjen je sportski orijentiranim kupcima dok će DX s detaljima poput Cruise Controla te grijanim sjedalom u ručicama upravljača zadovoljiti ljubitelje udobnosti i nešto dužih vožnji.

Novi model krase i nove plastične oplate dinamičnog dizajna kao i aluminijski okvir maksimalne čvrstoće. Prednjim krajem dominira svjetlo u LED tehnologiji, bočne stranice u obliku su bumeranga, prepoznatljive na svim modelima TMaxa dok stražnji dio agresivnošću podsjeća na Yamahine trkaće modele.

Agregatom zapremine 530 ccm upravlja novi sustav elektronike YCC-T Yamaha Chip Controlled Throttle koji omogućuje iznimna ubrzanja potrebna u gradskom prometu ali i fluidno razvijanje snage pri vožnji na otvorenoj cesti. TMaxa krasi i TCS, Traction Control System koji se brine za sigurno prijanjanje guma na mokroj i kliskoj podlozi a moguće ga je po potrebi i isključiti.

Aluminijski čvrsti okvir i za 40 mm duža stražnja vilica u odnosu na prethodnika, revidirana geometrija i optimiziran raspored masa omogućuje vozačima još bolji osjećaj u vožnji. Prostor ispod ergonomski dodatno poboljšanog i udobnijeg sjedala sada je veći. Multifunkcionalna ploča s instrumentima također je revidirana, opremljena monokromatskim TFT zaslonom a novost je i sustav paljenja Smart Key nove generacije s blokadom centralnog nosača.

Od tradicionalno široke palete dodatne opreme izdvajamo i pripremu za instalaciju Dainese D-AIR, jednog od najmodernijih sigurnosnih sustava koji u slučaju pada štiti vozača. Za razliku od drugih sličnih sustava, između TMaxa i D-AIR ne postoji fizička konekcija.

Novi TMax dostupan je u crnoj, bijelo j i plavoj boji a prvi primjerci trebali bi biti u Hrvatskoj početkom proljeća.

2017-yam-xp500sx-eu-dnms-stu-001-032017-yam-xp500sx-eu-dnms-stu-005-032017-yam-xp500sx-eu-ms1-stu-002-03t-max2

b_120797_broadcast33

120797_broadcast98

Prethodni članakDucati Scrambler
Sljedeći članakPiaggio Grupa na sajmu EICMA 2016