Završen “Land Of The Wolf 6”

Kunovac Kupirovački, malo ličko mjesto u općini Gračac u bespućima Like i ove godine bilo je domaćin 6. po redu Extreme Enduro utrke naziva “The land of the wolf 6”. Od 07.09. do 09.09. 2018. godine čak 370 vozača iz 12 država odmjerilo je snage i uživalo u stazi dugoj 60 kilometara, koju je i ove godine pripremio Tomislav Marić i nekolicina njegovih prijatelja okupljenih u MK Azalea.

Vrijeme je ove godine bilo savršeno sunčano i toplo što je odmah dalo nagovijestiti da će ove godine biti puno lakše doći u Finish u zadanom vremenu od 6 sati. Kao i dosadašnjih godina startalo se u nekoliko klasa: Expert, Hobby, Veteran 40+, Veteran 50+ i klasa Team.

Ove godine bilo je puno poznatih Extreme enduro vozača iz naše okolice, a i pokoje ime sa svjetske scene prijavljeno u klasu Expert tako da je bilo neizvjesno do zadnjeg trena. Na Prologu na kraju je ipak najbrži bio Talijan Diego Nicoletti ispred Mihe Špindlera te mladog Matije Zeca , Istrijana iz Žminja .

Odličnom vožnjom utrku je pobjedio Matija Zec iz ispred Diega Nicolettija , a treći u cilj je ušao Miha Špindler. Od naših vozača osim Matije završili su još i Tomišić Aleks na odličnom 5 mjestu, Floričić Dino na 12 mjestu, Josip Jakotić na 18. mjestu , Malkić Leo na 19., Platužić Ivica na 31., a Kotarski Tihomir na 37. mjestu.

U klasi Team pobjedio je češki i tim Ciprian/ Hostinsky , iza njih su došli kao drugoplasirani njihovi sunarodnjaci Volny/ Dornak dok je treće mjesto zauzeo njemački tim Rehl/Sturm .

U klasi Veteran 40+ pobjedio je Janko Šumah iz Slovenije, drugi je došao Slovenac Jaka Seleš a treći Aljoša Grom, također iz Slovenije.

U klasi Veteran 50+ dominirali su Talijani. Prvi je bio Rebellato Daniele , drugo mjesto zauzeo je Crema Agostino ispred sunarodnjaka Vichi Giuseppe .

U klasi Hobby pobjedu je odnio Dino Mileusnić iz Otočca ispred Slovenca Rok Rusa te riječanina Dina Samaržije.

Ako ste propustili ovaj adrenaliski vikend zasigurno imate za čime žaliti jer ove godine cijeli event je dignut na jednu zavidnu razinu. Vrlo impresivan broj vozača bi se zasigurno popeo i do brojke od 500 vozača, ali organizatori su listu stopirali na 350 jer su željeli biti sigurni da neće biti većih gužvi na teškim dijelovima. Ovo je zasigurno event koji si svaki ljubitelj motociklizma treba upisati u svoj kalendar, bilo kao vozač ili kao gledatelj, jer samo slikama i tekstom teško možemo dočarati šta se sve odvijalo taj vikend u Lici. Pravu atmosferu i strminu brda kao i težinu prolaska pojedinih dijelova staze možete doživjeti samo ako to sve vidite uživo pa se nadamo da ćete nam se pridružiti i na našem sedmom izdanju slijedeće godine.

Prethodni članakWSBK – Portimao 2018
Sljedeći članakDucati jesenska akcija i mogućnost zaposlenja