Yamaha novosti za 2020.

Ovogodišnji sajam u Milanu Yamaha je iskoristila za prezentaciju novosti od kojih možemo izdvojiti tri modela: Tracer 700, Tricity 300 i TMAX 560.

Tracer 700 je obnovljen za slijedeću sezonu i novog te osjetno agresivnijeg izgleda. Novi su poluoklopi s aerodinamičnim prednjim dijelom te prednje LED svjetlo koje dodatno naglašava osobnost motocikla. Promijenjen je i izgled prednjeg blatobrana a novi model dolazi i u novim bojama. Od bitnih novosti još možemo navesti podešavajući ovjes, novi LCD display i spremnik goriva kapaciteta 17 litara.

Tricity 300 već je bio prikazan u Tokyju ali je službeno predstavljanje također ostavljeno za Milano. Japanski skuter na tri kotača opremljen je tehnologijom identičnom onom na manjem modelu od 125 ccm a pokreće ga jači jednocilindrični agregat zapremine 292 ccm i snage 28 KS poznat iz modela X-MAX300. I dalje je osnovno obilježje Leaning Multi Wheel tehnologija bazirana na dva prednja kotača i standardnom okviru koja osim što atraktivno izgleda uvelike pomaže u sigurnosti. Tricity je opremljen i Tilt Lock Assist sustavom koji zadržava vozilo u ravnoteži prilikom stajanja.

Za kraj smo ostavili vjerojatno jedan od najiščekivanijih modela, novi TMAX 560. Novog i osvježenog izgleda uz povećanje zapremine dvocilindričnog agregata sigurno će se zadržati na samom vrhu. Po pitanju estetike tu su nove aerodinamične oplate, prednja svjetla u LED tehnologiji te redizajnirani rep koji bočnu siluetu čini još elegantnijom. Agregat je nešto veće zapremine, okvir se nije značajnije mjenjao za razliku od ovjesa koji sada omogućuje bolju adaptaciju povećanoj snazi. Naziv D-MODE pokriva dva moda upravljanja elektronikom a tu je i neizbježni Traction control. Spomenimo i prestižnu verziju TechMAX koja će uz nadoplatu i u serijskoj izvedbi dolaziti opremljen bogatom dodatnom opremom.

 

Prethodni članakMotoGP – Sepang 2019
Sljedeći članakPiaggio & Aprilia noviteti EICMA 2019