Alfa Romeo slavi 100 godina Quadrifoglio

Za pogon brine 2.9-litreni V6 motor poboljšan na 520 KS i kombiniran je s mehaničkim samoblokirajućim diferencijalom, značajkom koja ima svoj debi u ovoj posebnoj seriji lansiranja. Ovo je važan tehnički uređaj zahvaljujući specifičnom podešavanju proizašlom iz dizajnerskog iskustva Giulie GTA

Alfa Romeo odaje počast legendi Quadrifoglia sa 100 ekskluzivnih jedinica i obilježava ih na mjestu gdje je priča vozila započela: Siciliji, na mjestima Targa Florio. Naime, 15. travnja navršava se 100 godina otkako je neizbrisiv simbol Alfa Romea, Quadrifoglio, debitirao na trkaćoj verziji RL-a tijekom XIV. izdanja utrke Targa Florio.

Na ovu posebnu obljetnicu, Alfa Romeo predstavlja novu Giuliju i Stelvio Quadrifoglio s ekskluzivnim prigodnim izdanjem ‘Quadrifoglio 100th Anniversario’. Ograničeno na samo 100 primjeraka za Giuliju i Stelvio, Anniversary Edition rezultat je stogodišnjeg istraživanja tehničke izvrsnosti koja je primijenjena na trkaća i serijska vozila.

Njegova kultna priroda, tehnička čistoća i tehnologija kombinirani su kako bi ga postavili na vrh svojih segmenata, s najboljim upravljanjem u klasi i omjerom snage i težine, stvarajući izravnu i impresivnu, jedinstvenu Alfu Iskustvo u vožnji Romea. Puno je tu novih značajki: slavljeničke oznake, ekskluzivne karakteristike i puno tehnologije zahvaljujući novim prilagodljivim full-LED matrix prednjim svjetlima i novoj potpuno digitalnoj ploči s instrumentima ukrašenoj povijesnim dizajnom ‘teleskopa’.

Kako bi proslavio jedno stoljeće čistog sporta, Quadrifoglio se vraća u svoju rodnu zemlju Siciliju, budući da je Alfa Romeo odabrao otok kao pozadinu za prigodno foto snimanje koje, osim prepričavanja tradicije, ističe talijansku ‘Veliku ljepotu’ i ‘Proizvedeno u Italiji’. Nakon stotinu godina, putovanje Quadrifoglia nije završilo, budući da se i dalje iznova izmišlja i projicira u svijetlu budućnost koja odaje počast uspjesima iz prošlosti.

Cijeli članak pročitajte na:

https://www.tportal.hr/autozona/clanak/alfa-romeo-slavi-100-godina-djeteline-s-4-lista-posebna-serija-giulia-i-stelvio-foto-20230413

Prethodni članakMotoGP – Texas 2023
Sljedeći članakWSBK – Assen 2023