Australia WSBK test

Samo nekoliko dana dijeli nas od početka novog WSBK prvenstva, već tradicionalno utrkom u australskom Phillip Islandu. Vikend ranije obavljaju se zadnje pripreme i testovi pa je tako bilo i ove godine. Vremenske prilike gotovo u pravilu začine treninge i utrke u Australiji a ni ove godine nije bilo iznimke, vlažna staza i nekoliko crvenih zastava prekidale su testove.

Iako je Razgatlioglu krenuo agresivno prvog dana, drugi i posljednji dan testa aktualni prvak Johnny Rea pokazao je da je i dalje u vrhunskoj formi i s vremenom od 1.30.448 vratio prvo mjesto na novom Kawasakiju. Njegov novi timski kolega Alex Lowes trebati će još neko vrijeme za adaptaciju na novi motor s obzirom da je nakon pada u 6. zavoju u konačnici završio na 14. mjestu.

Na drugom mjestu iznenadio je Loris Baz koji je s prošlogodišnjim agregatom na svojoj Yamahi R1 zaostao za Reom samo 0.076 i time osigurao najbolji plasman privatnih vozača. Odmah iza njega plasirao se Tom Sykes na BMWu.

Četvrto mjesto pripalo je Topraku koji nije mogao ponoviti odličan rezultat prvog dana. Od mladog Turčina očekuje se puno ove sezone, slično kao i od Bautiste koji od ove godine vozi na potpuno novoj Hondi. Testovi su pokazali da je Bau Bau trenutni domet deseto mjesto odmah ispred, također za sad ne briljantnog, Daviesa. Druga tvornička Honda, ona u rukama Leona Haslama, stigla je do petog mjesta ispred Reddinga na tvorničkom Ducatiju i vd Marka na Yamahi.

Prvih šest mjesta zauzelo je pet različitih proizvođača a gotovo svi vozači, njih 17 s izminkom Camiera i Takahashija, uguralo se unutar 1,5 sekundi što je najava zanimljivog vikenda. Podsjetimo, po našem vremenu prva utrka vozi se u subotu u 5.00 sati, Superpole utrka u noći na nedjelju u 2.00 a druga SBK utrka u nedjelju u 5.00 sati.

Kombinirana vremena – Phillip Island test 2020:

Prethodni članakQatar test MotoGP 2020
Sljedeći članakNovi Moto Puls u prodaji