Dovi i Petrux

Prema naslovu moglo bi se protumačiti da se radi o talijanskoj verziji vica o Muji i Hasi no vijesti iz Borgo Panigale su ipak mrvicu ozbiljnije. :)

Prvo je objavljena vijest o kojoj se već neko vrijeme pričalo tj. potvrđeno je da će Petrucci slijedeću godinu voziti za KTM Tech 3 team zajedno s Ikerom Lecuonom pod vodstvom Herva Poncharala. Iako dolazi kao pobjednik u MotoGP klasi u uvjetno rečeno drugi team, kao i do sada, KTM motocikli u tvorničkom timu i satelitu biti će identični. Prema riječima glavnog i odgovornog u KTM Motosport direktora, Pit Beirera, KTM nastupa sa četiri tvornička vozača. Petruxu želimo puno sreće jer se radi o iznimnom vozaču ali pitanje je da li je on već dosegnuo vrhunac svoje karijere. Ukoliko isto pitanje postavimo odgovornima u Ducatiju, vjerujemo da je odgovor jasan. S druge strane, KTM od Petruccija očekuje da svoje iskustvo prenese na mlađe vozače a ako uz to postigne i dobre rezultate, uspjeh će biti dvostruki. Na Petruccijevo mjesto u Ducati tvorničkom timu dolazi Jack Miller. Još jedan mlad, lud, beskompromisan ali i odličan vozač. No, je li to dovoljno za Ducatijeve nemale apetite, pokazat će vrijeme.

Millerov novi timski kolega Andrea Dovizioso zaljubljenik je i u zemljane sportove na dva kotača pa je tako češće u blatu nego na asfaltu, pogotovo u vrijeme korone gdje ste na njegovim profilima na društvenim mrežama mogli vidjeti kako se zabavlja i trenira istovremeno. Nažalost, osim izvrsne fizičke pripremljenosti i osjećaja za vožnju, blato ima i svojih negativnih strana što je Dovi upravo iskusio prijelomom ključne kosti. Nezgodna ozljeda ali ne bi smjela ugroziti njegov nastup u planiranom nastavku prvenstva za nepunih mjesec dana u Jerezu.

Prethodni članakDucati Superleggera V4 #001
Sljedeći članakYamaha – novi cjenik i akcijska ponuda