Sport — 25 lipnja 2020 -

Prema naslovu moglo bi se protumačiti da se radi o talijanskoj verziji vica o Muji i Hasi no vijesti iz Borgo Panigale su ipak mrvicu ozbiljnije. 🙂

Prvo je objavljena vijest o kojoj se već neko vrijeme pričalo tj. potvrđeno je da će Petrucci slijedeću godinu voziti za KTM Tech 3 team zajedno s Ikerom Lecuonom pod vodstvom Herva Poncharala. Iako dolazi kao pobjednik u MotoGP klasi u uvjetno rečeno drugi team, kao i do sada, KTM motocikli u tvorničkom timu i satelitu biti će identični. Prema riječima glavnog i odgovornog u KTM Motosport direktora, Pit Beirera, KTM nastupa sa četiri tvornička vozača. Petruxu želimo puno sreće jer se radi o iznimnom vozaču ali pitanje je da li je on već dosegnuo vrhunac svoje karijere. Ukoliko isto pitanje postavimo odgovornima u Ducatiju, vjerujemo da je odgovor jasan. S druge strane, KTM od Petruccija očekuje da svoje iskustvo prenese na mlađe vozače a ako uz to postigne i dobre rezultate, uspjeh će biti dvostruki. Na Petruccijevo mjesto u Ducati tvorničkom timu dolazi Jack Miller. Još jedan mlad, lud, beskompromisan ali i odličan vozač. No, je li to dovoljno za Ducatijeve nemale apetite, pokazat će vrijeme.

Millerov novi timski kolega Andrea Dovizioso zaljubljenik je i u zemljane sportove na dva kotača pa je tako češće u blatu nego na asfaltu, pogotovo u vrijeme korone gdje ste na njegovim profilima na društvenim mrežama mogli vidjeti kako se zabavlja i trenira istovremeno. Nažalost, osim izvrsne fizičke pripremljenosti i osjećaja za vožnju, blato ima i svojih negativnih strana što je Dovi upravo iskusio prijelomom ključne kosti. Nezgodna ozljeda ali ne bi smjela ugroziti njegov nastup u planiranom nastavku prvenstva za nepunih mjesec dana u Jerezu.

Share

Povezane novosti

Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020
Qatar test MotoGP 2020

Qatar test MotoGP 2020

25 veljače, 2020
Predstavljen Yamaha WSBK team
WSBK – Jerez, test 2020

WSBK – Jerez, test 2020

24 siječnja, 2020
MotoGP – Valencia 2019

MotoGP – Valencia 2019

17 studenoga, 2019

About Author

mate