Ducati Panigale V4

 

Video press konferencija iz Ducatija nekoliko dana prije otvorenja EICMA-e u Milanu donijela je novosti iz Borgo Panigale, pri čemu je naravno najveća Panigale V4.

Panigale V4 zadržao je agresivni dizajn s modela 1299. Najveća vizualna promjena primjetna je pri bočnom pogledu s obzirom na drukčiji oblik i dimenzije novog Superbike agregata. Razvijen iz D16GP i prvi puta u V izvedbi zapremine je 1.103 ccm a razvija snagu od 214 KS na 13.000 okretaja. Ove već iznimne vrijednosti vrijede za standardnu verziju dok Speciale dolazi sa Akarpovič ispušnim sustavom i novom ECU pri čemu na istom režimu snaga skače na 226 KS.

Novi agregat zahtjeva i novi oblik okvira, radnog naziva Front Frame koji je u biti evolucija Monocoque okvira sa Panigalea 1299, pri čemu se postigla bolja centralizacija masa. Kapacitet novog spremnika goriva sada iznosi 16 litara a deklarirana ukupna težina iznosi 164 kg. Elektronika je Boschova i uključuje sva do sada viđena pomagala, od ABS Cornering EVO, Quickshiftera Up&Down EVO, te Traction Control, Slide Control, Wheelie Control, Engine Brake Control… Mape paljenja i dalje su tri: Street, Sport i Race.

Panigale V4 dolazi u tri izvedbe, standardnoj, S i Speciale limitaranoj na 1.500 primjeraka i “odjevenu” u Tricolore bojama. Ovisno o izvedbi mijenja se i ovjes, od standardne Showe 43 mm naprijed i Sachsa straga pa do Ohlinsa NIX-30 i TTX-36 na S i Speciale. Kočnice su Brembo Stylema, nasljednik M50 a kotači i dalje nose Marchesini oznake. 

Rokovi isporuke novih modela biti će uskoro komunicirani ovlaštenoj mreži uz napomenu da će limitirana serija Speciale vjerojatno kasniti s obzirom na ograničenu dostupnost vrhunskih komponenti. Cijene u Italiji kreću se od 22.500 EUR za standardnu izvedbu, 27.900 EUR za S i 39.900 EUR za Speciale.

 

Prethodni članakWSBK – Qatar 2017
Sljedeći članakZavršen Extrem CrossCountry – Nin/Zadar